Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

μη φοβάσαι..

Είναι ωραίο να αντιμετωπίζεις τους φόβους σου. Όσο σκληροί κι αν είναι με την πραγματικότητα. Όσο μακριά κι αν τους έχεις τοποθετήσει. Όσο κι αν πάνε κόντρα στα ντυμένα με χρυσόσκονη όνειρά σου. Όταν τους κοιτάς κατάματα, θα υποκύψουν. Θα γίνουν μικρότεροι και θα καταλάβεις ότι τόσο καιρό τους κοιτούσες πίσω από έναν μεγεθυντικό φακό.
Yes
Και κάπως, παραπατούν και συναντούν την αλήθεια που κρύβεται. Γιατί την έχεις μάθει να "σωπαίνει" όταν οι φόβοι την επισκέπτονται. Κρύβεται, σαν τα τρία μικρά γουρουνάκια, ψάχνοντας ένα σημάδι στο "πόδι"  (ή καλύτερα... στο χέρι) που θα εμπιστευτεί για να ανοίξει εντέλει την πόρτα. Ή να δείξει τα κρυμμένα της χαρτιά.
Born To Be Wild
Τα βήματά σου προς την προσωπική σου αλήθεια να είναι μεγάλα, σταθερά και γεμάτα ανυπομονησία για να πάρουν τη γνώση της. Γιατί κάθε αλήθεια είναι γνώση. Και κάθε γνώση είναι βουτιά προς τον "βυθό" της ψυχής σου. Ίσως και προς την πλήρη αποδοχή της.
love | via Tumblr
Πόσο ανακουφιστικό είναι να ανοίγεις την πόρτα στους φόβους σου και να τους λες στα μούτρα "σας φοβάμαι, αλλά περάστε!" φορώντας μάλιστα το πιο αστραφτερό σου χαμόγελο, να βλέπουν καθαρές (πεντακάθαρες!) ματιές και να γίνονται τελικά τόσοι δα! και να τρομοκρατούνται. Να δεις που θα ξεχάσουν καιρό να σου ξαναχτυπήσουν ύπουλα, γιατί θα ξέρουν πια ότι θα έχεις πάντα μια φρέσκια αλήθεια να τους ταρτάρεις όταν ανοίξεις. 
take risks becuase in life you don't you're never going to have any fun
υγ1: το κουταβάκι μας φοβόταν πολύ να κατέβει (και να ανέβει) από το τζάκι, που είναι το αγαπημένο του σημείο στο σπίτι και που κάθεται εκεί με τις ώρες για να ζεσταθεί.
Δεν ήξερε ο,τι πια μεγαλώνοντας και ανοίγοντας περισσότερο τα άκρα του, μπορούσε να το κάνει και δεν χρειαζόταν να φοβάται. Μέχρι που κάποιος από εμάς του το έδειξε και από τότε χοροπηδάει όλη μέρα. Δεν φοβάται πια. Δεν ήξερε όμως!! Μέχρι να δει τις δυνάμεις του.
υγ2: αφιερωμένο σε κάποιον που έπιασε το δικό μου χέρι και μου έδειξε πώς δεν πρέπει να φοβάμαι.

1 σχόλια:

Katerina V *Pause blog* είπε...

Τους φόβους μας τους νικάμε μόνο όταν τους κοιτάζουμε κατάματα..
Πολύ ωραία ανάρτηση..
Καλό σαββατοκύριακο!

Δημοσίευση σχολίου

 
;