Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

...protect yourself!

Αυτή η ημέρα είναι από εκείνες που με πιάνει μια ανατριχίλα... λεω "θα συμμετάσχω" και εύχομαι αμέσως να μη συμβεί ποτέ σε κανέναν άλλο. Και πάντα έχω στο μυαλό ότι δεν θα μπορούσε να συμβεί τουλάχιστον για όσους ξέρω... ότι κάποιος πολύ μακριά μας "αργοσβήνει".. μερικές φορές μάλιστα για μένα αυτός μένει και σε άλλο πλανήτη (εκεί που μαζεύονται όλες οι θανατηφόρες αρρώστιες), είναι εξωγήινος ή είναι κάποια μηχανή.
Όμως ξέρω ότι δεν είναι έτσι!
Tumblr_lvhfyync321qfhtnu_large
Υπάρχει ανάμεσα μας, αυτός ο "κάποιος" που προσβλήθηκε από τον ιό, ο "κάποιος" που φοβάται περισσότερο να το παραδεχτεί από ότι για την ίδια του τη ζωή, ο "κάποιος" που τον δείχνουν με το χέρι ακόμα και σήμερα μετά από τόσα χρόνια που οι ειδικοί διατυμπανίζουν πως δεν θα πάθουμε τίποτα με τη χειραψία... όμως για σκέψου... να σου έλεγε ο φίλος σου ότι είναι φορέας του HIV, ίσως να δίσταζες μερικά λεπτά μέχρι να του ανοίξεις και πάλι την αγκαλιά σου.
Tumblr_ldu9d918td1qd0h0mo1_500_large
Μια ταινία που με είχε αγγίξει είναι η "Φιλαδέλφεια" με τον Τομ Χανκς, όπως και μια αληθινή ιστορία που είχα διαβάσει στο cosmopolitan χρόνια πριν..
Κάποιος οροθετικός δημιούργησε σχέση με μια κοπέλα, παραλείποντας της το πιο σημαντικό... ότι είναι φορέας. Όταν μετά απο χρόνια και αφού είχαν χωρίσει της το είπε... εκείνη άρχισε να ειδοποιεί όλους τους συντρόφους που είχε μετά από εκείνον και αντίστοιχα οι σύντροφοι τις κοπέλες που είχαν σχέση. Πόσο δύσκολο τελικά είναι να συμβεί και στον διπλανό μας?
Tumblr_lv33oyfn2n1ql40fgo1_400_large
Αυτό που σου προτείνουν οι ειδικοί είναι απλώς να προφυλάσσεσαι, να προσέχεις λίγο περισσότερο τον εαυτό σου... και μη φοβάσαι να το δεχτείς όσο σοκαριστικό και αν είναι, αλλά και να ανοίξεις την αγκαλιά σου σε αυτόν που θα σε έχει ανάγκη!!

1 σχόλια:

Claire D. T είπε...

Σωστή ενημέρωση και προφύλαξη θέλει!! Με στεναχωρεί το γεγονός ότι συνεχίζει να υπάρχει αυτή η ασθένεια..

Δημοσίευση σχολίου

 
;