Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

μπλα..μπλα*

Θέλω τόσο πολύ να τρέξω ανέμελη πάνω στο κατάμαυρο πληκτρολόγιο μου..
Μα δεν ξέρω τι να σου (πρώτο)πω..Δεν ξέρω απο που να αρχίσω..Το πιστεύεις;
Ακόμη και εγω αναρωτιέμαι τι έκανα στον εαυτό μου και με ''εκδικείται''έτσι..
Βαριέται αφάνταστα να με ακολουθήσει σε αυτό το τρελό τρέξιμο και αντιστέκεται στο να κάνει επαναφορά στην αρχική του κατάσταση..Σκεφτόμουν πόσο εύκολα θα ήταν να υπήρχε ενα απλό κουμπάκι..
Ενα κλικ..και αυτό(να)ήταν όλο..Όλα εντάξει..Ούτε γάτα ούτε ζημιά..Όλα θα ήταν όμορφα τακτοποιημένα και εγω θα ήμουν εκείνο το κορίτσι που απλώς θα σφύριζε και όλες οι μικρές λέξεις θα έμπαιναν στη σειρά σαν μικρά στρατιωτάκια..
Ή,περίπου έτσι..
Μα ξέρεις,πρέπει να μηδενίσω το κοντέρ του μυαλού,να αφυπνίσω τις αισθήσεις μου και να αρχίσω να πλέκω όμορφες προτάσεις πάνω στο ολόλευκο χαρτί του ιστολόγιου μου..Και όλα αυτά απο την αρχή...Ολομόναχη..
via
Ξεκουράστηκα παίρνοντας χρόνο και αρκετή απόσταση απο πολλές καταστάσεις..Και σκέφτηκα πολύ.Άλλες φορές όχι και τόσο..Αυτό όμως που εμφανίστηκε μπροστά μου  και στις δυο περιπτώσεις είναι το συμπέρασμα οτι όλα στη ζωή γίνονται για ενα λόγο..Μπορεί να χρειαστεί να περάσεις απο Συμπληγάδες,μα σκέψου οτι αν καταφέρεις και αυτό τότε θα έχεις πολύ λιγότερα πράγματα να σε τρομάζουν μετά.Κάπου διάβασα οτι-απο το ''θέλω''ως το''δεν μπορώ'',είναι ενα ''φοβάμαι''δρόμος-και σκέφτηκα πόσο δίκιο κρύβει μέσα της αυτή η τόσο απλή πρόταση.
Αν λοιπόν τρόμαζα στην ιδέα να αντιμετωπίσω κάποια καινούρια ή λιγότερο καινούρια πράγματα,ίσως τώρα να μην αισθανόμουν τόσο ''καθαρή''απο τοξικές σκέψεις και συναισθήματα.Ίσως τελικά να στριφογύριζα γύρω απο την καθημερινότητα μου,κυνηγώντας την ουρά της συνήθειας.Να έπρεπε να δειλιάζω,να σκύβω το κεφάλι μοιρολατρικά σχεδόν σε σάπιες καταστάσεις και  κούφια λόγια.Να αναγκαζόμουν να αντιμετωπίζω ανθρώπους και συνήθειες με μια εκνευριστική ευλάβεια,απλά και μόνο επειδή τύχαινε να βρίσκονται στο κοντινό μου περιβάλλον.Αυτό που με πάση θυσία πρέπει να προστατεύουμε και να φροντίζουμε.Για να είμαστε εμείς καλά.Και μετά οι άλλοι.
(Ίσως χρειαστεί να το κάνω ξανά, μα σκέφτομαι οτι τώρα θα ξέρω ποια στροφή να πάρω και πότε να φωνάξω stop!)
......................................................................................................................................................
Μερικές νύχτες,όταν τριγύριζα εδω μέσα σαν το φάντασμα περνούσαν πολλές σκέψεις απο το ήδη κουρασμένο κεφάλι μου.Διάβαζα τα μηνύματα που μου άφηνες.Τα χάιδευα ενα-ενα.Έσκυβα πάνω απο τις λέξεις προσεχτικά και τις περνούσα στο κομπολόι που μέτραγε τους καημούς μου.'νας για όλους και όλοι για έναν'''σκεφτόμουν και χαμογελούσα.
via
Έκανα πολλές βόλτες.Παρέα με τον εαυτό μου,γύρισα  την πόλη ολη.Και άλλαξα σκηνικά.Και την αγάπησα απο την αρχή.Εξερεύνησα κάθε σοκάκι της.Συνάντησα κάθε γειτονιά της.Ρούφηξα καθαρό καινούριο αέρα μέχρι που πόνεσαν τα σωθικά μου.Άκουσα αγαπημένες μελωδίες και υπογράμμισα πολλές σειρές που μου μιλούσαν  στη καρδιά μέσα σε αγαπημένα βιβλία.Ξόδεψα πολύ χρόνο με την οικογένεια μου,συζητώντας ή μοιράζοντας αγκαλιές..
Βρέθηκα με αγαπημένα μου πρόσωπα που πρόσθεσαν λίγες νότες ανεμελιάς στο χρόνο μου και δίνοντας μου ''φιλιά''αισιοδοξίας χωρίς να το καταλάβουν και με πήγαν λίγο παρακάτω..
Πήρα πολλές αποφάσεις.Σημαντικές και λιγότερο σημαντικές.Σπουδαίες και μη.Μα πάνω απο όλα πήρα τις δικές μου αποφάσεις και όχι εκείνες που μου επέβαλαν οι ''άλλοι''..
via
Μα..θα τα πούμε όλα αυτά εν καιρώ..
Γυρίζω σελίδα και σε παίρνω μαζί μου...
Τι λες;
Θα έρθεις;

20 σχόλια:

maria είπε...

Αλλος νωρίτερα και άλλος αργότερα τις αποφάσεις κάποια στιγμή τις έχουμε πάρει και πορευόμαστε ανάλογα, αλλοτε μόνοι μας και άλλοτε με συντροφιά τους αγαπημένους μας.Τα λάθη όμως πρέπει πάντα να είναι δικά μας.Οσο για την μπλογκοπαρέα μας εμείς εδώ είμαστε και αν θες μας παίρνεις μαζί σου.
φιλιά πολλά

betty passia είπε...

Kαλησπερα φιλεναδα αργησα λιγακι αλλα γυρισα!Τα γραφεις τοσο ωραια,χανομαι μεσα στις σκεψεις σου τι ομορφα λογια,τι γλυκιες σκεψεις!σ ευχαριστω που με ταξιδεψες ακομα μια φορα!

Katerina Verigka είπε...

Μαζί σου! :)

VI.P. είπε...

Οπωσδήποτε θα έρθω μαζί σου φίλη μου! Καλό μας δρόμο...

Demi Mist είπε...

Οι αποφάσεις σου θα σε οδηγήσουν εκεί πού θέλεις αφού είναι αποφάσεις καρδιάς.
Καλή αρχή στην καινούρια σελίδα!

confusedmind είπε...

Καλησπέρα φίλη μου!!
Επτά φορές θα πέσουμε και οχτώ θα σηκωθούμε!! Μόνο έτσι το όνειρο εκπληρώνεται και η ζωή συνεχίζει να μας χαμογελά! Σε ακολουθώ και στην νέα σελίδα!! :)) Φιλάκια πολλά!

elena είπε...

Πόσο πολύ σε καταλαβαίνω, ακριβώς έτσι νιώθω και εγώ αυτό τον καιρό!
Αποφάσεις, αλλαγές μα πάνω απ΄όλα δικές μας αποφάσεις, όπως λες!
Ανακουφίστηκα πολύ μέσα από αυτό το κείμενο! Να είσαι καλά! :-)

@iris είπε...

Έλειψες! Μου έλειψες! Διαρκώς κοιτούσα μήπως κάτι έχασα!
Διαβάζοντας τα λόγια σου ένιωσα κάτι ζεστό κι όμορφο!
Φεύγω γαλήνια!
Σε ευχαριστώ!
Από καρδιάς!
♥♥♥

Nasia είπε...

εγώ δε θα έρθω;; λείπει η αλεπού απο το παζάρι χαχαχαχα
καληνύχτα!

ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ είπε...

Καλημέρα..το διαβασα και ψες..αμα αγαπάς πολλά πράγματα και θες να τα προλάβεις όλα , εκεί κάπου βγαίνουμε εκτός ρυθμών...αλλά σιγά σιγά βρίσκουμε τους ρυθμούς μας
υγ-εστειλα και εμαιλ αλλα ήρθε πίσω, δε ξέρω γιατί
Καλή μου μπλογκοφίλη , ένα ταπεινό δελφινάκι είμαι , προσπαθώ κι εγώ όπως όλοι οι μπλογκερς για το καλυτερο..επειδη αγαπω τη γνωση , θελω μεσα απο το φτωχικο μου να μεταδιδεται η γνωση..σ ευχαριστω για το ομορφο σου σχολιο στη σημερινή μου αναρτηση..χαιρομαι που ολα αυτα που μαθαίνεις στο φτωχικό μου θα τα κρατας σε καποια γωνιτσα ...φιλουθκια

sundayspoon είπε...

Γίνεται να λείπουμε...; Όχι βέβαια!!!!

Meli Kanella είπε...

Μερικές φορές χρειάζεται να περνάμε από αυτα τα δύσκολα μονοπάτια μέσα μας για να καταλήγουμε στις ΔΙΚΕΣ μας αλήθειες...

Χαίρομαι που είσαι καλα..Μαζί σου εννοείται!!

Φιλάκια πολλά! Καλημέρα

me (maria) είπε...

Φυσικά και θα έρθω...σε αφήνω τώρα που σε βρήκα?
Φιλιά πολλά!!

DIMI είπε...

Ακριβώς έτσι νιώθω και εγώ αυτό τον καιρό!Καλή αρχή σού εύχομαι!!Φιλάκια!!

princess είπε...

Σίγουρα θα σε ακολουθήσω! Φιλιά πολλά!

Dimitra είπε...

Μαζί σου φιλεναδίτσα μου!
Δεν σε διαβάζω στα καλύτερα σου (εννοώ από θέμα διάθεσης) και στεναχωριέμαι. Ξέρω όμως ότι είσαι δυνατή και θα παλέψεις με τα κύματα για να βγεις στην επιφάνεια.
Ξέρω ότι θα πάρεις τις σωστές αποφάσεις. Μαζί σου.

Lyriel B είπε...

Και το ρωτάς ;
Εννοείται !!
Ανοίγουμε πανιά και πάμε !!
Κοριτσάρα μου εσύ !!
Φιλιά από καρδιάς <3

Funky Monkey είπε...

Κι εγώ έρχομαι μαζί σου, τρέχοντας κιόλας! Και δε θα ρωτήσω πού πάμε... σε εμπιστεύομαι! Φιλιά πολλά!

Craftland gr είπε...

Μαζι σου κι εγω!!!ασε πισω τα ασχημα και προχωραμε μπροστα!!!φιλακιαααα

Anonymous είπε...

τα ειπες ολα πάλι γλυκειά mystickland!!!!!!!!!
'""""απο το ''θέλω''ως το''δεν μπορώ'',είναι ενα ''φοβάμαι''δρόμος'"""
Στεφανία

Δημοσίευση σχολίου

 
;