Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

σκόρπιες κουβέντες..

Ενα ακόμη Σάββατο ήρθε.
Απόγευμα,με εναν ωραίο ζεστό καφέ φτιαγμένο απο τα χεράκια μου.Παράξενο,αλλά ποτέ δεν απολαμβάνω τον καφέ που μου φτιάχνουν άλλοι..Ιδιοτροπίες.. 
Στο σπίτι επικρατεί μια σχετική φασαρία.Έχουν έρθει οι φίλες των κοριτσιών μου και όπως καταλαβαίνεις δεν υπάρχει σημείο που να μπορώ να σταθώ..:)
Τις παρακάλεσα λοιπόν να με αφήσουν σε μια γωνιά να μπορέσω να πιω το καφεδάκι μου μαζί σου.
Οι κουβέντες,σκόρπιες.Χωρίς τελείες,θαυμαστικά ή αποσιωπητικά..και να φανταστείς είχα τόσα στο μυαλό μου να σου πω,μα ξάφνου αγγίζοντας το μαύρο πληκτρολόγιο μου,εξαφανίστηκαν ως δια μαγείας.Δεν κάνω τον κόπο να τις δελεάσω για να γυρίσουν πίσω.Αγαπημένη μου συνήθεια απο παλιά να μπορώ να τις αφήνω να σουλατσάρουν ανενόχλητες μέσα στο κεφάλι μου.Και εκείνες σαν δώρο με αφήνουν που και που να τις βάζω σε προτάσεις.Να τις μοιράζομαι μαζί σου.
Το μεσημέρι είχα την πολυτέλεια να ξαπλώσω λιγάκι..Μα πως να κοιμηθώ όταν εκείνες βρήκαν τη στιγμή να αρχίσουν τη ψιλή κουβέντα..Στην αρχή σιγά σιγά και όσο περνούσε η ώρα να φωνάζουν και να χειρονομούν..Τώρα τι έλεγαν,ούτε και θυμάμαι..Με τόσο βουητό,σηκώθηκα εκνευρισμένη και μπήκα βιαστικά κάτω απο το καυτό νερό του ντους.Αφού τις κατάβρεξα,τις αγκάλιασα με το μυρωδάτο μπουρνούζι μου και τους στέγνωσα τα χρυσά μαλλιά τους..Αφού λοιπόν στέγνωσαν στρογγυλοκάθησαν στον καναπέ μαζί μου..Και ξαφνικά δεν τους έπαιρνες κουβέντα..
Μα..τι έπαθαν;
Προσπαθώ να τις κάνω να μου πουν,να μου εξηγήσουν!
Μάταιος κόπος..εκεί λοιπόν που ήμουν έτοιμη να γυρίσω την πλάτη μου στην ελπίδα,παίρνει το λόγο η μικρότερη απο όλες τις λέξεις:
''Μην απορείς που δεν θέλουμε να σου εκμηστηρευτούμε τα μυστικά μας.Κοιτάξου στον καθρέφτη και θα καταλάβεις πολλά..''
Με ενα μεγάλο ερωτηματικό να αναβοσβήνει πάνω απο το κεφάλι μου,πλησίασα στον καθρέφτη..
Παρατήρησα το είδωλο μου.Στην αρχή φευγαλέα,μετά πιο προσεχτικά.Ήμουν τόσο παράξενα, όμορφη.Οι ρυτίδες μου είχαν γλυκάνει.Ήταν πια ρυτίδες γέλιου και όμορφων στιγμών.Τα μαλλιά μου έπεφταν κυματιστά και αγκάλιαζαν στοργικά τους ώμους μου,που ως εκ θαύματος δεν ήταν πια κυρτωμένοι.Ένα πλατύ χαμόγελο,έστεκε ξαπλωμένο στα πρώην σφιγμένα χείλη μου και δυο μάτια στραφτάλιζαν..Δυο μικροσκοπικά δάκρυα είχαν στεγνώσει πια, και εκεί λίγο πιο κάτω και αριστερά,ενας ολόλαμπρος ήλιος, εκείνος της αγάπης,έστελνε τη θέρμη του σε όλο το κορμί μου κάνοντας με να λάμπω..
Τέσσερα χέρια,γλίστρησαν γύρω απο τη μέση μου και δυο μουτράκια χώθηκαν μέσα στην αγκαλιά μου,χαρίζοντας μου αγάπη.Μια αγάπη παιδική, αγνή,μοναδική..
Τα μελένια τους χειλάκια σκόρπισαν φιλιά σε όλο το πρόσωπο μου..''Μανούλα,σε αγαπάμε τόοοσο πολύ''..
Ευτυχισμένη γύρισα να ρίξω μια ματιά στις λέξεις που είχα αφήσει μόνες εκεί στη γωνιά μου.Και εκείνες φεύγοντας,μου έκλεισαν το μάτι συνωμοτικά..
Θα ορκιζόμουν οτι τις άκουσα να λένε μεταξύ τους:''Δεν μας χρειάζεται τώρα.Όταν η καρδιά της είναι γιομάτη απο ευτυχία,δεν χρειάζεται τη συμβουλή μας.Τη βοήθεια μας..Δεν υπάρχουν κόμποι στο νήμα της ζωής της.Κοίταξε την πως λάμπει η ψυχή της..Πάμε..ας είμαστε έτοιμες για εκείνη τη στιγμή που θα μας χρειαστεί..να την κανακέψουμε,να της γλυκάνουμε την καρδιά της με το λόγο μας..''

Θα ορκιζόμουν φίλη μου οτι αυτό έλεγαν...μα τώρα πια δεν παίρνω και όρκο..
Είμαι τόσο πλήρεις,εδω στις αγκαλιές των κοριτσιών μου,που τίποτα δεν μπορεί να δύσει αυτήν εδω τη στιγμή!

14 σχόλια:

kwnnie είπε...

Τι γλυκούλια<3
Από τις πιο ευτυχισμένες στιγμές μιας μαμάς!
Κι εσύ περιέγραψες την όλη σκηνή τόσο όμορφα:καλό βράδυ!!*

είπε...

μ αρεσει πολυ ο τροπος που γραφεις..

Sheena Dimitriou είπε...

Υπέροχα λόγια, κρατώ ιδιαίτερα τα τελευταία. Πληρότητα και ευτυχία!

evonita είπε...

μοναδική στιγμή! τόσο όμορφες και μαγικές στιγμές αυτές, που δεν θέλεις ποτέ να τελειώσουν. να είσαι πάντα πλημμυρισμένη από αγάπη εύχομαι! :) η περιγραφή σου μοναδική!! φιλάκια πολλά, να έχεις μια υπέροχη εβδομάδα!

My Lovable Baby (by Daeira mommy) είπε...

Σου εύχομαι να μη τις χρειαστείς ποτέ αυτές τις λέξεις. Να είναι η καρδιά σου πάντα γεμάτη από ευτυχία ώστε να μη χρειάζεσαι τη συμβουλή τους! Και αυτός ο ήλιος να θερμαίνει πάντα το κορμί σου...

Μοναδική η περιγραφή σου!

Καλημέρα και καλή εβδομάδα :)

@iris είπε...

Ω! Τι γλυκές στιγμές!
Συγκινήθηκα! Σχεδόν το έζησα....
Φιλιά! :)
Χαρούμενη εβδομάδα σου εύχομαι!

confusedmind είπε...

Καλημέρα φίλη μου!!
Διάβασα την ανάρτηση χθες αργά που γυρίσαμε από έξοδο και μπορώ να σου πω, πως οι σκόρπιες λέξεις σου.. μου έδωσαν πολύ έμπνευση πριν κοιμηθώ!
Υπέροχες στιγμές, μοναδικές!! Είσαι τόσο πολύ πλημμυρισμένη με αγάπη η ίδια και ξέρεις να ξεχωρίζεις και να αρπάζεις την κάθε όμορφη στιγμή!
Όσο για τις λέξεις δεν σε φοβάμαι!! Παίζεις μαζί τους μοναδικά!
Φιλάκια πολλά πολλά!!!

DIMI είπε...

Ονειρεμένο κείμενο καί ό τρόπος πού γράφης φίλη μου!!Από τις πιο ευτυχισμένες στιγμές μιας μητέρας!!Νά χαίρεσαι τίς κορούλες σου καί νά σέ χαίρονται καί αυτές!!Καλή εβδομάδα!!Φιλάκια!!

myStickland είπε...

Ο/Η Stavroulaki A άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "σκόρπιες κουβέντες..":

Πάντως από τις φωτογραφίες που έχεις έστω και λίγο αποκαλυφθεί είσαι μια κούκλα!! Είμαι σίγουρη ότι οι τρυφερές στιγμές με τις κούκλες σου σε κάνουν ακόμα πιο όμορφη!!
Πολύ όμορφη η περιγραφή σου!!! σου εύχομαι μια μαγική εβδομάδα!!
Φιλάκια πολλά πολλά!!!

Meli Kanella είπε...

Τι όμορφη στιγμή και πώς να μην σου ομορφύνει την υπόλοιπη μέρα.. εδώ ομόρφυνες μέχρι και την δικιά μου!! Αλήθεια σου λέω, νιώθω μια ζεστασιά.. λες και με αγκάλιασαν και εμένα εκείνα τα χεράκια.. σε φιλώ γλυκά!

Claire D. T είπε...

Αυτές οι μικρές ευτυχισμένες στιγμές μας μένουν στο μυαλό!! Τι ωραία που το μοιράστηκες μαζί μας..
Πολλά φιλάκια και καλή εβδομάδα να έχουμε :*

me (maria) είπε...

Αχ αυτές οι απείθαρχες λέξεις...καταλαβαίνουν τα πάντα!
Λάτρεψα την περιγραφή σου και μου έφερε στο μυαλό τόσες δικές μου στιγμές, από το χτες, από το τώρα..να είσαι καλά!!
Φιλιά πολλά..καλή εβδομάδα!

Funky Monkey είπε...

Αγαπώ τον τρόπο που γράφεις, με ταξιδεύει... Πολλά φιλιά!

Dimitra είπε...

Ο επίλογος μας συγκίνησε και μας χάρισε ένα τεράστιο χαμόγελο.
Να είναι πάντα τα κοριτσάκια σου κοντά, για να μην έρχονται οι "κακές" κουβέντες και να σου χαλάνε το μυαλουδάκι. Και αν τύχει και δεν είναι σωματικά κοντά σου, να είναι πάντα η αύρα τους, το γέλιο τους, οι φωτογραφίες τους, οι αναμνήσεις τους για να σε ανεβάζουν στα ουράνια και να σου διώχνουν κάθε δυσάρεστη και άσχημη σκέψη.
υπέροχα λογάκια...

Δημοσίευση σχολίου

 
;