Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

σκόρπιες λέξεις..

Aπόγευμα Σαββάτου.20:00 ακριβώς.
Καθισμένη μπροστά απο το laptop,παρέα με ενα δροσερό καφεδάκι.Απο το παιδικό δωμάτιο,ακούγονται γέλια,πειράγματα και συζητήσεις.Λίγα εικοσιτετράωρα πριν αρχίσουν τα σχολεία και οι ζωές όλων μας κρατιούνται λίγο παραπάνω απο τη ξεφτισμένη άκρη του καλοκαιριού.Να προλάβουμε να κάνουμε τις τελευταίες βουτιές στην έρημη πια παραλία.Να περπατήσουμε ξυπόλητοι στο δροσερό πάτωμα.Να απολαύσουμε ακόμη το άρωμα αντηλιακού πάνω στο μαυρισμένο δέρμα μας.
Είναι απο εκείνες τις ήσυχες στιγμές που απολαμβάνω όσο τίποτα άλλο την παρέα σου.Στην ιδέα και μόνο οτι τουλάχιστον για λίγο ακόμη θα μπορώ να γυρίσω την πλάτη στο χρόνο και να κάνω τα δικά μου,θέλω να φωνάξω δυνατά..Το μυαλό μου είναι τόσο ήρεμο.Αισθάνομαι οτι ενα κομμάτι του,με ευγνωμονεί.Σε ενα άλλο πληθώρα λέξεων,σκέψεων και συναισθημάτων,συνωστίζονται.Περιμένουν την κατάλληλη στιγμή,να πρωταγωνιστήσουν σε μερικές αράδες.Σκέφτομαι λοιπόν οτι αυτό είναι ευλογία,για εμένα.Να μπορώ ακόμη να κουμαντάρω σαν καλή καπετάνισσα το καράβι μου.Τις στιγμές που οι σκέψεις σηκώνουν κύματα-θεριά και απειλούν την καθημερινότητα μου.Τότε-σαν-απο μηχανής θεός,οι λευκές σελίδες γεμίζουν μουτζούρες.Η δίνη των σελίδων ρουφάει αχόρταγα τα προβλήματα μου και ως δια μαγείας χάνουν μεγάλο μέρος απο τη δύναμη που ασκούν επάνω μου.Οι λέξεις γίνονται σκαλοπάτια,για να ανέβω πιο ψηλά.
Γίνονται πόρτες.Ολοκαίνουριες,φρεσκοβαμμένες.Που σε προκαλούν να τις ανοίξεις.Να δεις τι κρύβεται απο πίσω.Και κάθε φορά που γυρίζω σελίδα,αυτό το ανεπαίσθητο αεράκι που φέρνει μαζί της,αυτή η απλή κίνηση,διώχνει εντελώς μαγικά την ομίχλη απο τη ζωή μου.Μα δεν είναι εύκολο.Παραγεμίζω τα κουτάκια μου,με σκέψεις.Πολλές φορές είναι πολύ ψυχοφθόρο.Και κοπιαστικό.Το κατάλληλο κουτί,για την κατάλληλη σκέψη.Μου παίρνει μέρες,ώρες,λεπτά.Όταν λοιπόν αισθάνομαι μπερδεμένη,τότε αναγκάζω τη ψυχή μου,να ανοίξει τα μάτια της.Να μπορέσει να βγάλει απο μέσα μου,όλα εκείνα που μου κλέβουν το οξυγόνο.Αρκετές φορές,αυτό είναι εύκολο.Άλλες είναι τρομερά δύσκολο.Σαν να ξεκολλάω κομμάτια απο τη σάρκα μου.Τότε είναι που τρομάζω περισσότερο.Φοβάμαι μη σωθούν τα όνειρα μου.Μήπως δεν έχω κουράγιο να πλέξω άλλα.Καινούρια.Όνειρα φωτεινά,αισιόδοξα,γεμάτα ουσία.Όνειρα γερά.Όνειρα όμορφα.
Και τότε κάτι συμβαίνει και μου δίνει έμπνευση.Ενα γλυκό,παρατεταμένο φιλί.Μια παιδική ζεστή αγκαλιά,που τυλίγεται γύρω μου.Ενα σχόλιο σου,μια ευχή ,μια καλημέρα.Μπορεί να εμπνευστώ απο ενα τραγούδι.Παλιό,αγαπημένο.Στίχοι,πλημμυρισμένοι με μελωδία,που θα μου κρατήσουν συντροφιά,μέχρι να βάλω την τελευταία τελεία.Ενας ήλιος,το χλωμό φεγγάρι,η μάγισσα νύχτα,κάνουν μασάζ στη ψυχή μου,με βάλσαμο.Και αυτή,έτσι χαδιάρα που είναι,αφήνεται.
Μακάρι, η δύναμη των λέξεων να μου κάνει συντροφιά,για πολλά χρόνια ακόμη..
Μακάρι και εσυ,να μου χαρίζεις λίγη απο τη χρυσόσκονη σου.Απο την αύρα σου.
Μακάρι τα φιλιά,οι αγκαλιές,το νοιάξιμο,να είναι οι πρωταγωνιστές του δικού μου έργου.
Μακάρι το βιβλίο της δική μου ζωής,να γεμίσει με σελίδες ευτυχίας.
Μακάρι τα όνειρα που θα πλέξουμε μαζί,να είναι γερά και όμορφα..
Για όσο..

12 σχόλια:

@iris είπε...

Μακάρι το βιβλίο της ζωής σου,να γεμίζει πάντα με σελίδες ευτυχίας!
Πολύ όμορφο και τρυφερό κείμενο!
Καλό σου βράδυ ! :))

maria είπε...

Πολύ όμορφο κείμενο κλείνει την βόλτα μου στις γειτονιές του διαδυκτίου.
Ολες σου ευχές και οι ελπίδες σου να πραγματοποιούνται μέρα με τη μέρα για όλη σου τη ζωή γλυκειά μου. Ειμαι σίγουρη οτι το αξίζεις.
πολλά φιλιά και καλό βράδυ

princess είπε...

Σ' ευχαριστώ για την επίσκεψη! Τα λόγια σου με μάγεψαν και απόψε! Είναι σαν να διαβάζεις μέσα μας! Δεν μπορώ να το εξηγήσω αυτό το πράγμα! Γι' αυτό χαίρομαι τόσο που σε συνάντησα και σε γνώρισα! Σε καληνυχτίζω με μια ζεστή αγκαλιά!

Nasia είπε...

μακάρι!!!!αν και νομίζω πως είναι περιττή η ευχή...σίγουρα δεν θα έχουν τελειωμό τα όνειρά σου και δεν θα προλαβαίνεις να τα πραγματοποιείς!!!
καληνύχτα!

marie είπε...

Τρυφερά λόγια. Να ονειρεύεσαι και να ελπίζεις. Η ευτυχία είναι μπροστά! Ένα όμορφο σαββατόβραδο να ευχηθώ και ένα σεπτεμβριανό φιλί θα σου στείλω για καληνύχτα. :)

me (maria) είπε...

Λατρεύω τον τρόπο που ξεχύνονται οι λέξεις σου από τις πόρτες που ανοίγεις και γίνονται κείμενα, σκέψεις, επιθυμίες, όνειρα..
Μακάρι σε όλα!!
Καληνύχτα!

FLORA GIA είπε...

Μακάρι η ζωή σου να είναι γεμάτη από λέξεις γιατί οι λέξεις έχουν νόημα,
άρα και η ζωή σου θα είναι γεμάτη νόημα.
Ακόμη και όταν τα νοήματα σε μπερδεύουν ή μπερδεύονται μεταξύ τους είναι όμορφο να προσπαθείς να τα βάλεις σε τάξη.
Και όταν βάλεις τις λέξεις σε τάξη
και τις αφήνεις να ξεχύνονται προς τα έξω
είναι σαν να αφήνεις νοήματα να ξεχύνονται στον κόσμο.
Και είναι ωραίο να βρίσκεις έστω και λίγους
που να μπορούν να λάβουν τα νοήματά σου.
Τότε νοιώθεις ολοκληρωμένη και όχι μόνη.
Είναι σημαντικό να μην νοιώθουν οι άνθρωποι μόνοι.

xristin είπε...

Εύχομαι να είναι τα κουτάκια σου γεμάτα πάντα μόνο με θετικές σκέψεις.
Πολύ όμορφο κείμενο.
Εύγε!

Tina Pippo είπε...

Η δικιά μου ευχή, είναι όλα τα μακάρι σου να αποκτήσουν υπόσταση και να πραγματοποιηθούν!!
Καλό βράδυ να έχεις!!

Demi Mist είπε...

Μακάρι το βιβλίο της ζωής σου να είναι όπως ακριβώς το ονειρεύεσαι!

confusedmind είπε...

Η δύναμη των λέξεων θα σου κάνει συντροφιά για όσο ζεις...γιατί το 'χεις κορίτσι μου! Μίλησες μέσα στην ψυχή μου! Έβγαλες και τις δικές μου σκέψεις μέσα από το μαγικό σου χάρισμα...Το βιβλίο της ζωής σου να γεμίσει με σελίδες ευτυχίας και αν έχω έστω και τοσοδούλα χρυσόσκονη αύρας σου την χαρίζω με την καρδιά μου...
Αι στο καλό σου! Με συγκίνησες πάλι...Φιλάκι*

evonita είπε...

Τα όνειρά σου δε θα σωθούν ποτέ!!!! Η δύναμη των λέξεων αλλά και εμείς και όλες οι μοναδικές στιγμές θα σου κρατάνε παρέα για πολλά πολλά χρόνια ακόμη!!! Σου στέλνω μιλιούνια νεραϊδόσκονης να σε γεμίσουν αισιοδοξία!

Δημοσίευση σχολίου

 
;