Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

μαζί...

Αυτές εδω οι γραμμές,γράφονται λίγα λεπτά πριν το ρολόι χτυπήσει δώδεκα φορές.Πριν η άμαξα γίνει κολοκύθα και πριν η όμορφη και λαμπερή πριγκίπισσα,φορέσει τα πολυφορεμένα ρούχα της και γίνει πάλι η γνωστή σε όλους μας Σταχτοπούτα.
Είναι απο εκείνες τις στιγμές,που προσπαθώ να φρενάρω τις σκέψεις μου και να τις βάλω σε μια σειρά.Μέσα απο ενα συνονθύλευμα αισθήσεων,εμπειριών και αποφάσεων να πρέπει να διαλέξω σωστά τις λέξεις που θα βάψουν  αυτό το κομμάτι με τα χρώματα τους.Είναι απο εκείνες τις στιγμές,που ανήκουν μόνο σε μένα.Που κάνω τον απολογισμό μου. Φαντάζει τόσο απαραίτητος πια.Θέλω τόσο πολύ να σου γράψω,αλλά σαν κάτι να μου κρατάει το χέρι.Είναι τόσα πολλά αυτά που θέλω να σου ψιθυρίσω,μα κάτι με τραβάει πίσω.Σου έχει τύχει ποτέ,να κυλούν τα λεπτά της ζωής σου,με εσένα κομπάρσο της;Να υπάρχεις απλώς και να αισθάνεσαι  θεατής της καθημερινότητας σου;Να κόβεις μικρά κομματάκια τον εαυτό σου,για να μην αδικήσεις κανένα..Να ταίζεις αγάπη τους δικούς σου και εσύ να μην έχεις κρατήσει ούτε ενα ψιχουλάκι..Να δώσεις στη ψυχή σου,έτσι για να την καλοπιάσεις..Να μη ζητάει τα πολλά.Να βολεύεται με τα λίγα.Τα ελάχιστα..
Υπάρχουν φορές,που απλώς θέλω να βγω απο το σώμα μου και να περιδιαβαίνω στα σοκάκια της ζωής,ελεύθερη.Και άλλες που κουμπώνω μέχρι επάνω το παλτό μου,κρυμμένη στην γνώριμη αγκαλιά των δικών μου ανθρώπων.Πόσες φορές αισθάνομαι σημαντική,πλούσια απο συναισθήματα και φροντίδα.Και άλλες,γυμνή,ταλαιπωρημένη,αδικημένη..Όλες εκείνες τις φορές,που προσπαθούσα να ξεπεράσω τον άνεμο..Να τρέξω γρηγορότερα,απο όσο βαστούν οι δυνάμεις μου..Να θέλω να είμαι καλή σε όλα και να θυμώνω όταν δεν τα καταφέρνω..Τότε είναι που πιέζω τον εαυτό μου να γράψει.Να βάλει σε ενα απλό χαρτί,όλα εκείνα που μου στερούν  το οξυγόνο.Πολλές φορές,οι λέξεις απλώνονται με χάρη επάνω στο τετράδιο μου και άλλες,σκίζουν με τα νύχια τους,τη σάρκα του..Τότε πεισμώνω..Με τη βια,τις ξεριζώνω μια-μια και τις προκαλώ να σταθούν μπροστά μου.Να με κοιτάξουν κατάματα.Να αναμετρηθούν με τους φόβους μου και τις ανασφάλειες μου..Βάλσαμο,είναι για εμένα να μπορώ να γράφω όμορφα.Καταφύγιο.Αγκαλιά..

Σε δεκα ημέρες,θα σβήσω ενα ακόμα κεράκι επάνω στην τούρτα μου.Θα πρέπει να επαναλάβω την ευχή που κάνω χρόνια τώρα..''Να μη με βρουν όσα μπορώ να αντέξω''..Σε δεκα ημέρες,θα κοιτάξω στον καθρέφτη και θα χαμογελάσω σε εκείνο το κορίτσι,που τόλμησε να κυνηγήσει το ουράνιο τόξο..Και θα σκεφτώ πόσα έχω καταφέρει μέχρι τώρα.Σε πόσα λιμάνια έχω αγκυροβολήσει,πόσες συμβουλές έχω αψηφήσει,πόσα ποτάμια έχω γυρίσει πίσω..Πόσους έχω πληγώσει άθελα μου,πόσοι με πλήγωσαν ηθελημένα.Πόσες πόρτες έχω ανοίξει και πόσες έχω βρει κλειστές..Θα ξεσκονίσω τη λίστα με τα όνειρα και θα σβήσω όλα αυτά που έχω καταφέρει..Θα υπογραμμίσω εκείνα που εκκρεμούν και θα προσθέσω και άλλα..Μεγαλεπήβολα.Φανταχτερά.Ολοκαίνουρια.. Λίγο πριν το κατώφλι των σαράντα μου χρόνων,θα σκεφτώ πως έχω καταφέρει πολλά που με κάνουν περήφανη.
Φίλους διαμαντένιους,οικογένεια δεμένη και μια δουλειά που πάντα λαχταρούσα.Θέλω να μπορώ να συνεχίσω να σηκώνω το ανάστημα μου.Να μην χρειάζονται πολλά ''πρέπει''και ''μη''στον υπόλοιπο δρόμο μου.Να μπορώ να γράφω όμορφα όλα εκείνα που τα χείλη διστάζουν να πουν.Να μπορώ να εχω υγεία και δημιουργικότητα και να βρίσκω πάντα τη χαρά μέσα απο πλατιά χαμόγελα..Να καμαρώνω τις κόρες μου να κάνουν τις επιλογές τους και να είμαι ικανή μητέρα γιαυτές!
Να μπορώ να βρίσκομαι εδω απέναντι σου και να μοιράζομαι τις σκέψεις,τις ανησυχίες μου μαζί σου..Να μπορώ να σε κερνάω σιωπές,συνθήματα,αγάπη,αλήθειες....Να με κρατάς απο το χέρι και να ανοίγουμε δρόμο στον ορίζοντα.Να φτιάχνουμε τη δική μας ιστορία..Μαζί...
Καλό βράδυ:)

photos from:weheartit

25 σχόλια:

evonita είπε...

ΥΠΕΡΟΧΟ θα πω, έτσι απλά.. και θα σου ευχηθώ όλα όσα θέλεις (με πρώτο την υγεία) να τα έχεις για πάντα!

☆LoUniTa☆ είπε...

απίστευτη! για ακόμα μία φορά ♥

*όταν θα φτάνω στο κατώφλι των 40, θα ήθελα πολύ να έχω μέσα μου τέτοιες όμορφες εικόνες κι ας μην τις βλέπεις μερικές φορές..
**θα είμαι όποτε με θέλεις δίπλα σου ;)

φιλάκια πολλά :*

myStickland είπε...

Μακάρι κοριτσάκι μου:)
Καλημέρα!!!

myStickland είπε...

Καλημέρα!!!
Το ξέρεις ότι σε αγαπώ πολύ!!!
Πάντα σε σκέφτομαι και πάντα σου στέλνω τις πιο όμορφες σκέψεις μου!!!
Ευχαριστώ για τις φορές που με έσπρωξες απαλά λίγο πιο μπροστά!!!
Ευχαριστώ και για όλες τις υπόλοιπες που θα το κάνεις!!!
Φιλιά:)

Dear e-diary είπε...

Εάν είναι για σενα βάλσαμο να γράφεις όμορφα λόγια τότε εγώ σου λέω να υσηχάσεις γιατί όντως γράφεις πολύ όμορφα λόγια..

Και εγώ τον τελευταίο καιρό έτσι αισθάνομαι. Σαν να παρακολουθώ τη ζωή μου από μακριά. Σα να με βλέπω στο σινεμά. Δε με αγγίζει τίποτα. Δε προσπαθώ για τίποτα. Δε με χαροποιεί τίποτα.

Nasia είπε...

καλώς τη στο κλαμπ των 40!!!άντε γιατί ήταν αβάσταχτη η μοναξιά μου...χαχαχαχα
θα τα καταφέρεις να συνεχίσεις όσα θέλεις γιατί ξέρεις τι θέλεις και το προσπαθείς!!!
καλημέρα!

@iris είπε...

Υπέροχη! Κάτι ήξερα όταν σου έδωσα εκείνο το βραβείο!
Σου εύχομαι να συνεχίσεις την όμορφη ιστορία σου μ α ζ ί με όλους όσους αγαπάς!
Πέρασα το κατώφλι των 40 ήδη και ξέρω πως αυτά είναι τα καλύτερά μας χρόνια!Ειδικά όταν τα μοιράζεσαι!
Φιλιά!

maria είπε...

Υπέροχο κείμενο!!!! Σου εύχομαι τοσα και άλλα τόσα να καταφέρεις στη ζωή σου και να πραγματοποιηθούν όλα οσα εύχεσαι.
φιλιά
Σου εύχομαι απο τωρα για τα γενέθλιά σου γιατί θα είμαι μακριά απο υπολογιστές για λίγες μέρες.

Neli είπε...

Στα εύχομαι ολόψυχα όλα αυτα που ονειρευεσαι και ελπίζεις,να σου έρθουν όπως τα σκέφτηκες ,και όλοι έχουμε τέτοιες στιγμές που περιγράφεις και τέτοια συναισθήματα.Να είσαι καλα και δίπλα στους δικούς σου ανθρώπους πάντα,φιλιά.

me (maria) είπε...

Μαγεύτηκα με τον τρόπο που φρέναρες τις σκέψεις σου και τις έβαλες στη σειρά πάρα πολύ όμορφα...το κείμενό σου είναι πολύ δυνατό, πολύ αληθινό, πολύ όμορφο..!!
Σου εύχομαι απλά όλα τα θέλω σου να γίνουν πραγματικότητα...!!
Σου αφήνω την καλημέρα μου και τα φιλιά μου..!!

dimitra είπε...

Έτσι είναι η ζωή, δεν μπορεί να έχει μόνο όμορφες λέξεις,ας είμαστε γερές να αντιμετωπίζουμε όσα έρχονται και δυνατές να προσπαθούμε να την ομορφαίνουμε..

Katerina Verigka είπε...

Για άλλη μια φορά υπέροχες σκέψεις! Συμβαδίζουν πολύ με τις δικές μου..και πάντα χαμογελάω όταν σε διαβάζω! Κάπου διάβασα ότι στην ζωή μας δεν παίρνουμε ό,τι αξίζουμε αλλά αυτά που διεκδικούμε! Σου εύχομαι μιας και αξίζεις τα καλύτερα να τα διεκδικήσεις με όλη την δύναμη της ψυχής σου.. Πολλά φιλιά!

DIMI είπε...

Πολύ όμορφο γραμμένο τό κειμενό σου φίλη μου!Καλή δύναμη!Φιλιά!

Tina Pippo είπε...

Υπέροχο! Όλα όσο επιθυμείς κι ακόμη περισσότερα σου εύχομαι! Πάντα καλά να είσαι και σου εύχομαι την ευχή που κάνεις κι εσύ: να μην σε βρουν όσα μπορείς να αντέξεις! Όμορφη πάντα να είναι η ζωή σου!
Φιλιά!!

princess είπε...

Απλά υπέροχη! Δεν έχω τίποτε άλλο να πω!

ΥΓ: Να συνεχίσεις να είσαι μαζί μας! Σε χρειαζόμαστε!

confusedmind είπε...

Διαβάζοντας όλα αυτά λυπάμαι που δεν το διάβασα νωρίτερα.
Δεν θα ήταν τόσο άσχημη η μέρα που πέρασα.
Μπορείς να εκφράζεσαι πολύ όμορφα και αυτό είναι μεγάλο πλεονέκτημα!
Σε 5 μέρες θα σβήσω και εγώ κεράκι!
Καληνύχτα φίλη μου! Φιλάκια!!

myStickland είπε...

''Η κορυφή έχει πολύ μοναξιά!''λέει μια σαραντάρα φίλη μου και εγω δεν έχω κανένα λόγο να μην τη πιστέψω..χαχα:)

myStickland είπε...

Συμφωνώ μαζί σου,φίλη μου!!
Ευχαριστώ πολύ πολύ..καλό σου βράδυ!

myStickland είπε...

Ευχαριστώ πολύ για τα όμορφα λόγια και για τις ευχές σου!

myStickland είπε...

Μακάρι..να έχω δύναμη και αποφασιστικότητα!!
Και όλα θα γίνουν!
Καλή νύχτα!

myStickland είπε...

Καλησπέρα..Να είσαι και εσυ πάντα καλά..
Φιλιά!

myStickland είπε...

Μακάρι να έχουν δίκιο..
φιλιά πολλά!

myStickland είπε...

Σε ευχαριστώ..ελπίζω να είσαι καλά ε;
σου στέλνω μια μεγάλη αγκαλιά!!

myStickland είπε...

Αχ,λυπάμαι φίλη μου!!Μακάρι όλα αύριο να γίνουν καλύτερα..
Χαίρομαι που μοιραζόμαστε το ίδιο ζώδιο..σε καταλαβαίνω απόλυτα..να σκεφτείς μόνο οτι έρχονται πολύ καλύτερες μέρες για εμας..
τα φιλιά μου!

confusedmind είπε...

Ξέρω.... :) Τα καλύτερα θα ΄ρθουν!

Δημοσίευση σχολίου

 
;