Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

λίγους μήνες πριν...

weheartit
Με αφορμή ενα μέιλ που έλαβα πριν μερικές μέρες απο μια φίλη,σκέφτηκα να θυμηθούμε μαζί μια ανάρτηση που είχα κάνει στο παρελθόν και αναφέρεται στην νευρική ανορεξία.Η φίλη που γνώρισα μέσα απο το blogging,υποφέρει απο τα σχόλια που ακούει τριγύρω για τα κιλά της.Ενα εξαιρετικό κορίτσι,μα πολύ προβληματισμένο.Ένα παιδί ώριμο,έξυπνο,καλλιεργημένο.Απομονωμένη απο φίλους,δεν βγαίνει πολύ και αυτό που τη στενοχωρεί είναι ο ρατσισμός που συναντά και στο χώρο εργασίας της.Ίσως και εσυ να έχεις δει γύρω σου τέτοιες καταστάσεις.Δυστηχώς οι  περισσότεροι άνθρωποι κρίνουν πολύ αυστηρά τους άλλους.Και τους βάζουν στο περιθώριο με μεγάλη ευκολία..Ας πάμε μερικούς μήνες λοιπόν πίσω,να θυμηθούμε εκείνη την ανάρτηση..

14 σχόλια:

Pinelia είπε...

Από τα πολύ δύσκολα σύγχρονα προβλήματα που μόνο το ίδιο το άτομο μπορεί να βοηθήσει τον εαυτό του.

confusedmind είπε...

Καλημέρα...πολύ συγκινήθηκα με το βίντεο και την ιστορία της κοπέλας! Δυστυχώς έχω φίλη που έχει το ίδιο πρόβλημα.Είναι 40 κιλά και πρόσφατα την άκουσα να παραπονιέται πως έχει κοιλιά και πρέπει να κάνει δίαιτα...Δεν ακούει κανέναν και τίποτα! Εύχομαι και για εκείνη να υπάρξει το κατάλληλο κλικ και να αλλάξει η ζωή της!!

Neli είπε...

Το δώρο της ζωής δεν έχουμε το δικαίωμα ούτε εμεις οι ίδιοι να το πετάμε έτσι ,αγάπαμε ότι μας χαρίστηκε γενναιόδωρα,αγαπάμε εμάς και κλείνουμε τα αυτιά στις όποιες σειρήνες.πολλά νέα κορίτσια πέφτουν σ αυτή την παγίδα ,την επόμενη φορα που θα κοιτάξεις στον καθρέφτη πες μόνο ένα γεια και χαμογέλασε στη γυναίκα που βλέπεις ,θα σου χαμογελάσει κι αυτή ,απόκτησες πια μια καινούρια φίλη,καλη συνέχεια ,τα λέμε...

είπε...

καλο ειναι να μενουμε μακρια απο υπερβολες και ακραιες καταστασεις.. να προσεχουμε τα κιλα μας με γνωμονα το πως βολευει ή ενοχλει εμας κι οχι τους αλλους..

εχω δει παχουλες που δεν εχουν κανενα θεμα με τα κιλα τους και αδυνατες να επιδεικνυονται ΄΄κολλημενες''

σημασια εχει η υγεια μας.. αυτη και μονο αυτη σωστα;

me (maria) είπε...

Πολύ συγκινητικό!!!
Κρίμα που νέα κορίτσια πέφτουν στην παγίδα αυτή...δύσκολα βγαίνουν από κει και καταστρέφουν τα νιάτα τους και την υγεία τους για όλους τους λάθους λόγους που μας "πέρασε" η κοινωνία!!
Ποιος είπε ότι μόνο οι αδύνατοι είναι όμορφοι?
Οι γονείς που έχουν παιδιά στην εφηβεία, αλλά και όλοι μας πρέπει να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά να πιάνουμε τα σημάδια!!
Να βοηθάμε όσο είναι ακόμα νωρίς!

shoppingtherapy είπε...

πω,πω!!ανατριχιασα και συγκινηθηκα!!ποσο αδικο ειναι να φτανουν κοριτσια σ αυτη την κατασταση!Ποσο προσεκτικοι πρεπει να ειμαστε ολοι οταν εντοπιζουμε τετοιες περιπτωσεις γυρω μας,και με ποση αγαπη πρεπει να προσεγγιζουμε τετοιου ειδους προβληματα!!τοσο αδικο αλλα δυστυχως τοσο αληθινο!!
http://shoppingtherapy153.blogspot.gr/

myStickland είπε...

Έχεις δίκιο...αρκεί να καταλάβει οτι έχει όντως πρόβλημα!

myStickland είπε...

Μακάρι...χρειάζεται συμπαράσταση!

myStickland είπε...

Έχεις δίκιο...ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός!
Στόχος μας είναι να έχουμε ένα υγιές σώμα..και όχι να μοιάζουμε στα μοντέλα,που τις περισσότερες φορές τα σώματα τους κάθε άλλο παρά να ζηλεύεις είναι!!

myStickland είπε...

Αυτός είναι και πρέπει να είναι ο στόχος μας!

myStickland είπε...

Έχεις απόλυτο δίκιο Μαρία..όταν "βομβαρδίζονται"τα παιδιά καθημερινά με λάθος πρότυπα,είναι πολύ δύσκολο να τους πείσεις για το αντίθετο!!!
Πρέπει να μάθουν όμως οτι για να αποκτήσεις ένα ωραίο σώμα πρέπει να κάνεις σύμμαχο σου,τη σωστή διατροφή και τη γυμναστική!

myStickland είπε...

Συμφωνώ...πρέπει να τους αποτρέψουμε να φτάσουν σε αυτά τα ακραία επίπεδα!!
Δυστηχώς όμως,επεμβαίνουμε όταν πια είναι αργά,τις περισσότερες φορές γιατί δεν θέλουμε ή δεν μπορούμε να αντιληφθούμε το μέγεθος του προβλήματος!

Dora Barbaresou είπε...

η εξωτερική εμφάνιση δεν ειναι το παν...Πρέπει να βλέπουμε και πιο μέσα και να μην καταφεύγουμε σε υπερβολες προκειμένουν να αρέσουμε..

evonita είπε...

φοβερά συγκινητική ιστορία! κι όμως υπάρχουν πολλές τέτοιες περιπτώσεις.. δεν έτυχε να έχω δίπλα μου κάποιον με τέτοιο πρόβλημα αλλά σίγουρα θα θέλει μεγάλη δύναμη ψυχής να ξαναγεννηθείς στην ουσία! πρέπει να δίνουμε μεγαλύτερη βαρύτητα στα ψυχικά χαρίσματα γιατί τα εξωτερικά είναι απλά η επιφάνεια, μια βιτρίνα!

Δημοσίευση σχολίου

 
;