Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

δέσε γερά τον ήλιο σου...

Όπου και αν σταθώ βλέπω γύρω μου ανθρώπους σκυνθρωπούς.Προβληματισμένους.Με βλέμμα
χαμένο.Με χαμόγελο ανύπαρκτο.Με σφιγμένες τις χούφτες τους.Και άδεια την καρδιά τους.
 Ολημερίς μετράνε και λογαριάζουν τα λιγοστά τους χρήματα.Περιμένουν τον πενιχρό μισθό τους,για να μπορέσουν να καλύψουν τις ανάγκες τους.Η καθημερινότητα τους συνθλίβεται απο το άγχος της αυριανής ημέρας.Του αβέβαιου μέλλοντος.Οι κουβέντες τους λιγοστές.Περιστρέφονται σαν σβούρα γύρω απο το ίδιο θέμα.Δεν τους αδικώ..
Ανατράπηκε ολόκληρη η ζωή μας..Χωρίς τη δική μας συγκατάθεση μπήκαμε σε ενα άνισο και άδικο παιχνίδι...Μα νομίζω οτι πρέπει να βάλουμε μια τελεία σε αυτό..Να βάλουμε ενα τέλος στη γκρίνια,στις άσχημες σκέψεις.Να κλείσουμε την τηλεόραση που μας βομβαρδίζει με κακούς οιωνούς.Να ανοίξουμε ραδιόφωνο και να συντονιστούμε στο σταθμό που έχει βαλθεί να μας παρασύρει στο ρυθμό μαζί του.Να ζήσουμε το υπόλοιπο του καλοκαιριού,με αγαπημένα πρόσωπα.
Να τηλεφωνήσουμε στους φίλους και να ετοιμάσουμε μια βραδιά με σπιτικό φαγάκι δίπλα στην ακροθαλασσιά.Ή να κανονίσουμε ενα ραντεβού με τα δικό μας αστέρι..
Ή ενα πρωινό διαφορετικό απο τα άλλα..Εκεί θα συζητήσουμε για όλα εκείνα που θα μας φτιάξουν τη διάθεση.Να ετοιμάσουμε ενα σάντουιτς για το αγαπημένο μας πρόσωπο.Να το στριμώξουμε στα κλεφτά μέσα στη τσάντα που θα έχει μαζί στη δουλειά.Μαζί με ενα μικρό σημείωμα αγάπης..Να παίξουμε με τα παιδιά εκείνο το επιτραπέζιο,που όλο το αναβάλαμε.Στη βεράντα.Να ανακατέψουμε την ξενοιασιά με τα δυνατά τους γέλια..Μαζί με το ηλιοβασίλεμα,που πάντα θα μας συντροφεύει για πολλά χρόνια ακόμη.Να κοιμηθούμε αγκαλιά με τα αστέρια. Να πάρουμε χαρτί και μολύβι και να σημειώνουμε τις σκέψεις μας.Τια ανησυχίες,τους φόβους μας.Να ξορκίσουμε το κακό.Nα γεννήσουμε καινούρια όνειρα Να αφήσουμε το καλοκαίρι,να κάνει κατάληψη στη ψυχή μας..Να μας τη ζεστάνει..
.Μη φοβάσαι να ανοίξεις την καρδιά σου.Ο πόνος όταν μοιράζεται αμβλύνει τις γωνίες του.Ψάξε και βρες μια μικρή χαραμάδα ελπίδας.Κάτι θετικό.Και κρατήσου δυνατά απο αυτό.Φώναξε,κλάψε αν το θες ..μα μη το βάζεις κάτω.Διάβασε ενα βιβλίο.Και δυο.Πολλά.Διάλεξε αυτά που σου φτιάχνουν τη διάθεση.Που σε κάνουν και σβήνεις με μια μολυβιά οτιδήποτε γκρίζο.Επέλεξε να έχεις δίπλα σου αυτούς που σε εμπνέουν.Που σε κάνουν να θέλεις να γίνεις καλύτερος άνθρωπος.Που βγάζουν στην επιφάνεια τον καλό σου εαυτό.
Πάρε μπογιές και φτιάξε απο την αρχή τον κόσμο σου.Άσε τα χρώματα της αισιοδοξίας και της αγάπης να κάνουν αυτό που ξέρουν..Πάτησε γερά τα πόδια σου στη γη.Δεν  μπορούν να μας ισοπεδώσουν αν δεν τους το επιτρέψουμε.Μπορεί να πέσουμε,να πιάσουμε τον προσωπικό μας πάτο,αλλά σκέψου οτι τώρα μόνο μια επιλογή έχεις.Να αναδυθείς.Να φτάσεις όσο πιο ψηλά μπορείς..Βάψε γαλάζια τη θάλασσα σου.Γαλάζιο και τον έναστρο ουρανό.Βάλε πεταλούδες να πετάνε εδω και εκεί.
Βάλε κάπου στην άκρη και τα αγαπημένα σου πρόσωπα,να κρατιούνται σφιχτά απο το χέρι.Γιατί σε αυτή τη διαδρομή δεν είσαι μόνη.Έχεις εμένα,τον διπλανό σου,το γείτονα,το φίλο.Όλος ο κόσμος μια γροθιά.Mια σφιχτή,ζεστή αγκαλιά.
Μπορεί τα προβλήματα να είναι ακόμα εκεί,ανοίγοντας τα μάτια,αλλά τουλάχιστον προσπαθείς.Πας παρακάτω.Γυρίζεις σελίδα και βρίσκεις άλλη έξοδο..
..Και αν όλα στραφούν εναντίον σου,εσυ θα ξέρεις οτι ποτέ δεν έπαιξες στο γήπεδο της ζωής,άμυνα..παρά μόνο επίθεση..
..Και εκεί είσαι η καλύτερη!!

22 σχόλια:

VιcκyBeL είπε...

poly wraio post kai genika mou aresei polu i emfanisi tou blog sou!!

www.fashionrailways.com

Parents Land Gr είπε...

Πολυ αισιοδοξες οι σκεψεις σου.Σιγουρα καποια στιγμη στο μελλον ολα θα ειναι καλυτερα.

Κ. † είπε...

Πάντοτε υπάρχει και μια θετική πλευρά,μια φωτεινή όψη...Χαίρομαι που,απ' ό,τι φαίνεται,τη βλέπεις.

Ιδίως σε τέτοιες εποχές δεν πρέπει να το βάλει κανείς κάτω,όσο δύσκολο κι αν είναι.

Φιλιά. :)

Evi @ sexta-feira είπε...

Πολυ ωραια αναρτηση, φωτεινη και αισιοδοξη! Συμφωνουμε απολυτα. Ακομα κι αν εχεις προβληματα, πρεπει να μην αγχωνεσαι και να απολαμβανεις ο,τι εχεις εστω κι αν ειναι λιγο.
Μακαρι να εβλεπαν περισσοτεροι τη θετικη πλευρα. Ευχαριστουμε που την περιεγραψες τοσο ωραια!! :)

Kiki είπε...

Τελικά μάλλον η αισιοδοξία είναι το μυστικό στις μέρες μέρες που ζούμε! Άλλωστε αν στο μαύρο ρίξεις κι άλλο μαύρο τότε σίγουρα θα τυφλωθείς, θα τα χάσεις όλα, μικρά και μεγάλα!!!! Όλοι μαζί προφανώς μπορούμε... Ας βάλουμε τον ήλιο ξανά στη ζωή μας λοιπόν...!!!! Σε φιλώ!!!!

maria είπε...

Χαίρομαι πραγματικά για σένα και ζηλεύω την αισιοδοξία σου κορίτσι μου. Μακαρι να μπορούσαμε να γίνουμε όλοι μιά γροθιά και να αναζητήσουμε την αγκαλιά του φίλου, του γείτονα, του διπλανού για να μας στηρίξει και να τον στηρίξουμε στα δύσκολα που έχουν έρθει. Μακάρι σήμερα να μας βοήθησες να βρούμε όλοι μια θετική πλευρά της ζωής μας.
φιλιά

myStickland είπε...

Καλησπέρα,Μαρία..Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια,αλλά να ξέρεις και εγω δεν είμαι συνέχεια αισιόδοξη.Προσπαθώ όμως να έχω ενα στόχο.Να σκέφτομαι θετικά.Να κάνω όμορφα όνειρα!
Αυτό εύχομαι για όλες μας*
Τα φιλιά μου!

myStickland είπε...

Κικίτσα μου..
Φίλη μου καλή,συμφωνώ τόσο πολύ με όσα λες..Δεν έχουμε και άλλη επιλογή!
Δεν νομίζεις;
φιλιά*

myStickland είπε...

Ευχαριστώ πολύ*

myStickland είπε...

Αυτό ευχόμαστε όλοι..Μακάρι να έρθει γρήγορα η στιγμή,που όλα αυτά θα μοιάζουν και θα είναι μακρινό κακό όνειρο!
Καλό βράδυ*

myStickland είπε...

Συμφωνώ..Όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα..
καληνύχτα*

myStickland είπε...

Ευχαριστώ Ευάκι..Μακάρι..
..αν και είναι δύσκολο όταν τα προβλήματα περικυκλώνουν την καθημερινότητα μας..θα κάνουμε ότι μπορούμε!
(ετοιμάζω την ανάρτηση με το βραβείο που μου χάρισες ε;)
τα φιλιά μου*

Taelia είπε...

Υπέροχη ανάρτηση!! Μέσα στην αισιοδοξία! Έτσι πρέπει να κάνουμε στους καιρούς που διανύουμε! Να μην το βάζουμε κάτω! Να λέμε αύριο θα είναι μια πιο όμορφη ημέρα! Να προσπαθούμε για το καλύτερο! Και να ελπίζουμε αυτό το καλύτερο θα έρθει κάποια στιγμή...
Καλό βράδυ να έχεις!!

Nasia είπε...

της ίδιας άποψης είμαι ...το προσπαθώ πολύ ,κυρίως για τα παιδιά...δεν θέλω να μεγαλώνουν με κατήφεια...καληνύχτα!

DIMI είπε...

Καλησπέρα!Προσπαθώ νά είμαι αισιόδοξη όσο μπορώ!Μέ όσα βιώνουμε κάθε μέρα ,λίγο δύσκολο!!Μού άρεσε πολύ η σημερινή σου ανάρτηση!Καλό βράδυ!!

confusedmind είπε...

Καλησπέρα!! Η αισιοδοξία είναι το μόνο που μπορούμε ανετα να έχουμε. Αν δεν την είχα τα τελευταία 15 χρόνια στην ζωή μου, που τίποτα δεν με πήγε καλά θα έπρεπε να είμαι ένα ακόμα σκυθρωπό ανθρωπάκι. Όχι όμως! Το κεφάλι ψηλά,στηρίζομαι στα πόδια μου και προχωρώ.Τι και αν έχασα αυτό που έχτισα με ιδρώτα,στερήσεις,σκληρή δουλειά και ψυχή; Τι και αν πέρασα δύσκολες ώρες και δεν μου χτύπησε κανένας φίλος την πόρτα; Αισθάνομαι πλούσια μέσα μου και αυτό μου είναι αρκετό. Πολύ ωραία και αυτή η ανάρτηση σου! Καλό βράδυ!!

eirini είπε...

Καμιά φορά μου βγαίνει και μένα (τόσο που ο άντρας μου λέει ότι ζω στον πλανήτη καρδούλα!), αλλά υπάρχουν κι άλλες φορές που όλα μου φαίνονται μαύρα...
Είναι τόσο δύσκολο όλο αυτό στους καιρούς που ζούμε. Δεν ξέρεις τί σου ξημερώνει... Στην κυριολεξία δεν ξέρουμε αν αύριο θα έχουμε πλέον τα βασικά. Πόσο να κρατήσει η αισιοδοξία;!
Καταπληκτική ανάρτηση φίλη μου!!!!
Καλό σου βράδυ!

me (maria) είπε...

Προσπαθώ πάντα να είμαι και να ζω έτσι...κι ελπίζω για το καλύτερο ακόμα κι αν οι καιροί σχεδόν το απαγορεύουν...ελπίζω ακόμα!!...πολύ όμορφη ανάρτηση..φιλιά πολλά!!

@iris είπε...

Υπέροχη , αισιόδοξη , αληθινή! Μπράβο σου!
Αυτό προσπαθώ να κάνω και εγώ ... Να μπολιάζω τον εαυτό μου και τους γύρω μου, με ενέσεις αισιοδοξίας και χαράς!
Η θετικότητα γεννάει θετικότητα ...ένα από τα μότο μου! :))
Φιλιά!

evonita είπε...

μπορεί να μην είμαι αισιόδοξη γενικά, αλλά θέλω να σκέφτομαι πάντα αισιόδοξα!!! όποτε μιλάω για όνειρα και για ένα καλύτερο αύριο όλοι με κοιτάνε με μισό μάτι! σα λες και έχω έρθει από άλλο πλανήτη! και γω επιμένω να λέω πως όλα καλά θα πάνε αρκεί να πιστεύουμε στις δυνάμεις μας και να είμαστε ευτυχισμένοι, μα πάνω απ'όλα υγιείς! αν όλοι μας το πιστέψουμε τα πράγματα γύρω μας θα είναι πολύ καλύτερα! είναι πολύ όμορφη η ανάρτησή σου!

Neli είπε...

Πάρα πολύ ωραίες οι προτάσεις σου ,αεράκι αισιοδοξίας και θετικής αύρας ,όμορφη είναι τελικά η ζωή όπως μας τη λες,και είναι μικρά και καθημερινά όλα αυτά,είδες τι μας έχουν κάνει? ξεχάσαμε τις πραγματικές αξίες της ζωής και εστιάσαμε στον πενιχρό μας προυπολογισμό,χάσαμε την ουσία της ύπαρξης μας,νάσαι καλά και να σκορπάς θετική ενέργεια γύρω σου,καλό Σαββατοκύριακο.

thomi είπε...

R E S P E C T!
Μακαρι να γινει πραγματικοτητα αυτο που γραφεις..Αντε σβηστε τις τηλεορασεις..τα μετρα δεν τελειωνουν ποτε η ζωη μας ομως τελειωνει γιαυτο ας τη χαρουμε με οσα εχουμε:)
σε φιλω και χαιρομαι που υπαρχουν κι αλλοι αισιοδοξοι τριγυρω μας.!

Δημοσίευση σχολίου

 
;