Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

για τη μητέρα...

''Είμαι καλά Μητερούλα..αυγή μου.
Είμαι καλά..
..Κάθομαι κάτω απο τον ίσκιο της λύπης μου και αφήνω την πένα μου να κλάψει.Σήμερα κλείνω τα χίλια γράμματα.Μα έχεις χρόνους να πάρεις μήνυμα μου.Μα συγχώρα με.Συγχώρα με και σήμερα για τα χίλια ''είμαι καλά''.Τα χίλια ψέμματα μου.Πήρα ξανά για να σου γράψω.Έχω την κάρτα στα γόνατα.Και τη χα'ι'δεύω σαν περίλυπο πουλί.Το χέρι πια το γράφει μοναχό του.Το μικρό,πικρό του,μάθημα.Είμαι καλά..(..)
..Μπορείς ακριβή μου,να τη διαβάσεις και χωρίς φως.Δεν είναι καν ανάγκη να τη διαβάσεις.Φτάνει μόνο να 'ρθει,να ακουστεί στην εξώπορτα,η φωνή του ταχυδρόμου.Τότε Μανούλα μπορεί και να μην είμαι καλά.Μα εσυ να πιστέψεις τη γραφή μου.Είμαι καλά..
Μανούλα εσυ..
..Εσυ που διαβάζεις με τα δάχτυλα.Εσυ που μιλάς τη γλώσσα των χεριών.Ακούμπα τα χείλη σου στο χαρτί.Έτσι όπως έβρισκες,σαν ήμουνα παιδί τον πυρετό μου.Και διάβασε στ'άγραφο χαρτί ..(Σβήσε το''καλά'').
Και διάβασε απ'τη καρδιά μου...''
(απόσπασμα απο το ποίημα ''Είμαι καλά''του Μενέλαου Λουντέμη.)
weheartit
Σκεφτόμουν μέρες τώρα τα λόγια που θα έντυναν με χρώματα τη γιορτή της μητέρας.Μα όσο και αν ήθελα να χρησιμοποιήσω όμορφες αισιόδοξες λέξεις,δεν μπορούσα.Όσο και αν επιθυμούσα να γράψω χαμογελαστές σκέψεις,μου ήταν αδύνατο..Σου ζητώ συγνώμη..
Γιατί κάθε αυγή αυτής της ημέρας που είναι αφιερωμένη στον πιο αγαπητό μου άνθρωπο,με πονάει η θύμηση της..
..Μου λείπει τόσο.Μου λείπουν τα μάτια της που χάιδευαν κάθε καημό μου.Μου λείπει το όμορφο χαμόγελό της.Η ζεστή αγκαλιά της που σαν βάλσαμο,έκλεινε όλες τις πληγές μου.Μου λείπει η φωνή της.Αυτή που άκουγα κάθε πρωί που άνοιγαν τα βλέφαρα μου και κάθε βράδυ,που σφάλιζαν..Θυμάμαι,μεγάλη ακόμα,που δεν κοιμόμουν,αν δεν μου έδινε το φιλί της καληνύχτας..Αυτό που είχε φυλαγμένο,μόνο για μένα..Κάθε χρόνος που περνάει μακριά της,μου λείπει ακόμα πιο πολύ.Και όσα χρόνια κι αν περάσουν πάλι το κενό της,δεν θα αναπληρωθεί.Θα είναι πάντα εκεί,να τη θυμίζει..Ακόμη και τώρα που έγινα και εγω μητέρα.Ακόμα και τώρα που είμαι ''μεγάλη''.Γιατί πάντα θα είμαι το κοριτσάκι της.Πάντα θα αναπολώ την αγγελική μορφή της.
Και φέτος θα μαζέψω τα πιο όμορφα λουλούδια,γι'αυτή.Και θα της τα προσφέρω..Θα τα ακουμπήσω δίπλα της.Γιατί είμαι σίγουρη,οτι με βλέπει απο εκει πάνω και μου χαμογελά..όπως τότε..
..όπως πάντα..
Σ'αγαπάω,μανούλα!

16 σχόλια:

Nasia είπε...

με συγκινησες πολυ!!!!να χαμογελας παντα γιατι αυτο θα θελει.........

αχτίδα είπε...

Το διάβασα με κόμπο στο λαιμό..γιατί κι εγώ έτσι νοιώθω..δεν έχει σημασία που είμαι ..γιαγιά..ακόμα γίνομαι παιδί σαν την σκέπτομαι..ακόμα νοιώθω τύψεις για τα νεανικά μου ψέμματα, τις αταξίες και τις αντίθετες με τη γνώμη της αποφάσεςι..Εσύ κι εγώ..νοιώθουμε αυτή την ημέρα το ίδιο..

Μαζί... KaPa είπε...

Κοριτσάκι μου...τι να σου πω;Χρόνια Πολλά;...Λυπάμαι πολύ;...Τι όμορφα που γράφεις για εκείνη!!!!

Ελένη Κερσένογλου missticklemepink.blogspot είπε...

...δεν ξέρω τι να γράψω. Αγγίζεις χορδές που πονάνε πολύ. Το μόνο που βοηθάει είναι η πίστη πως μας βλέπουν.

Nena είπε...

ΜΕ ΔΑΚΡΥΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ ΓΡΑΦΩ....ΠΟΛΥ ΜΕ ΣΥΓΚΙΝΗΣΕ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΝΟΥΛΑ ΣΟΥ!!!!
ΣΕ ΦΙΛΩ !!

thomi είπε...

κι εγω δε μπορω να σταματησω τα δακρυα μου..να αισθανεσαι τυχερη που εζησες τοσο ομορφες στιγμές με τη μανούλα σου..είναι παντα εκει δίπλα σου, σε βλεπει και σε χαιρεται!
να χαιρεσαι λοιπον..!ευλογημενη εισαι που εχεις τοσες θυμησες και μνημες..
πολλα φιλια!

maria είπε...

Κοριτσάκι μου, σίγουρα μας βλέπουν οι μανούλες μας απο εκεί που βρίσκονται. Αυτό είναι μιά παρηγοριά. Την θλίψη την γλυκαίνουν οι αναμνήσεις.
σε φιλώ

princess είπε...

Να της μαζέψεις λουλουδάκια! Ξέρεις πόσο πολύ θα ευχαριστηθεί με αυτό; Να είσαι σίγουρη πως σε βλέπει!

Kiki είπε...

Η μανούλα σου... ο άγγελός σου!!!! Χρόνια σου πολλά κοριτσάκι μου!!! Με συγκίνησες πολύ κι απόψε! Σε φιλώ!!!

Rafalena είπε...

μια αγκαλια και ενα φιλι σου στελνω.με συγκινησες πολυ.

L. είπε...

Γλυκό κοριτσάκι σε βλέπει, είμαι σίγουρη και θα χαρεί τόσο με τα λουλούδια σου...! Να είσαι καλά κοριτσάκι, να σε χαίρονται τα κορίτσια σου! Χρόνια σου πολλά και μια αγκαλιά!!

les jolies είπε...

Σιγουρα την γεμισες περηφανεια.

From Paris with love!
Kristina.

ΕΥΓΕΝΙΑ είπε...

Πολύ συγκινητικά τα λόγια σου. Φιλιά.

Lyriel είπε...

Αγάπη μου γλυκιά, το ξέρεις, πως η μαμά ζει πάντα μέσα μας. Με συγκίνησες!
Το κενό φυσικά δεν αναπληρώνεται, όμως, δεν μπορείς και τίποτα άλλο να κάνεις, παρά να τη θυμάσαι με αγάπη και μέσα από τα παιδιά σου να αντλείς τη χαρά ! Χρόνια πολλά σε σένα, να σε χαίρονται τα κορίτσια, και να μη μου στεναχωριέσαι :))
Φιλάκια πολλά κοριτσάρα !!

christinaD είπε...

Να΄σαι πάντα καλά και να την θυμάσαι έτσι όμορφα!!Πολύ γλυκά λόγια!! Χρόνια πολλά και σε σένα, να χαίρεσαι τα παιδάκια σου!!

Claire D. T είπε...

Τι συγκινητικό ποστ!! Να θυμάσαι γλυκιά μου ότι πάντα κοντά σου θα είναι, αρκεί να την σκεφτείς!!
Φιλάκια

Δημοσίευση σχολίου

 
;