Σάββατο 26 Μαΐου 2012

16 χρόνια μετά...

Aπο μικρή ονειρευόμουν το νυφικό μου.Ήμουν το κλασσικό κοριτσάκι που ήθελε να μοιάσει στην αγαπημένη της πριγκίπισσα.Ονειρευόμουν τον ενα και μοναδικό που θα ξεχώριζε απο όλους τους άλλους και θα στεκόταν για πάντα δίπλα μου.Η δημιουργία της οικογένειας υπήρχε πάντα στο πλάνο της ζωής μου,ίσως γιατί είχα σαν πρότυπο τους δικούς μου γονείς που έζησαν αγαπημένοι  για όλη τη κοινή τους ζωή.Μεγαλώνοντας,το όνειρο αυτό παραμερίστηκε απο άλλα..Όνειρα για καριέρα,ταξίδια,εμπειρίες.Μπορούσε να περιμένει.Έτσι λοιπόν το έβαλα σε μια άκρη της εφηβικής ζωής μου και το ξέχασα εκεί ώσπου τη μέρα που τον γνώρισα.
Όπως και αν είχα σχεδιάσει τον έρωτα,αυτό που έζησα εκείνη τη στιγμή,δεν συγκρινόταν με τίποτα άλλο.Ένας κόμπος έπαιζε με το στομάχι μου και τα λόγια μπλέχτηκαν μεταξύ τους,μη μπορώντας να φτιάξω μια απλή πρόταση..Απο εκείνη τη στιγμή όλα άλλαξαν.Οι προτεραιότητες, τα όνειρα,έγιναν κοινά,οι στιγμές είχαν άλλη αξία...Και εκείνο το κοριτσάκι που ήθελε να μοιάσει στην αγαπημένη πριγκίπισσα,έκανε πάλι την εμφάνιση του..Σαν σήμερα,πριν 16 χρόνια,είπα το ''ναι'',δέχτηκα να συνεχίσω τη πορεία της ζωής μου μαζί του.Παραμέρησα άγχη,αγωνίες,δυσκολίες και ακούμπησα ανακουφισμένη και γεμάτη ασφάλεια στον ώμο του.Αυτό κάνω εδω και 18 χρόνια που είμαστε μαζί.Και δεν με έχει απογοητεύσει ποτέ.Πάντα ήμουν η πρώτη του σκέψη το πρωί και η τελευταία το βράδυ.Και πάντα με νοιάζεται.Μου φέρνει τον αγαπημένο μου καφέ στη δουλειά,όσο κουρασμένος και αν είναι,με παίρνει τηλέφωνο για να μου αφιερώσει το αγαπημένο μου τραγούδι,μου χαρίζει δώρα που έχω ξεχωρίσει,είναι πάντα δίπλα μου να με ακούσει,να μου κάνει μασάζ όταν η κούραση της ημέρας με έχει καταβάλει,μου μαγειρεύει,μου δίνει το φάρμακο μου,όταν είμαι άρρωστη..Γίνεται το φάρμακο μου,όταν τον χρειάζομαι...Είναι ο ήρωας μου.Ο δυνατός πατέρας των παιδιών μου..Το είδωλο και το πρότυπο μου..
Απλές καθημερινές πράξεις,που δίνουν τόσο νόημα στη κοινή μας ζωή.Σαν σήμερα πριν 16 χρόνια που ενωθήκαμε μπροστά στους αγαπημένους μας ανθρώπους,νοιώθω σαν να μη πέρασε ούτε ώρα.Ακόμα θυμάμαι τα γέλια που κάναμε με τις φίλες μου στο πατρικό μου σπίτι,λίγες ώρες πριν το μυστήριο.Τα πειράγματα,τις υποσχέσεις να μη χαθούμε, να μην αφήσουμε τη ζωή να μας δείξει ξεχωριστούς δρόμους.Ακόμα θυμάμαι την επιμονή μου να κάνω το μακιγιάζ μόνη μου,να βάλω το αγαπημένο μου lip gloss.Ήθελα να ήμουν όσο γίνεται πιο απλή,να ζήσω εκείνη τη στιγμή,όσο πιο βαθειά και ουσιαστικά γινόταν.Να μην αναλωθώ σε ανούσιες επιλογές.Ακόμα θυμάμαι τη λάμψη που είχε το νυφικό μου.Υπέροχα κοριτσίστικο,πριγκιπικό.
Ακόμα θυμάμαι τα τραγούδια που λέγαμε ενω ετοιμαζόμουν,το σκουπιδάκι που είχε μπει στα μάτια του μπαμπά και της μαμάς μου...Ακόμα θυμάμαι τις ευχές τους που έκρυψα στο βαλιτσάκι της καινούριας ζωής μου,μοναδική, πολύτιμη προίκα..Και όταν πια τα λεπτά με έφερναν ολοένα και πιο κοντά στα σκαλιά της εκκλησίας,ακόμα θυμάμαι το τελευταίο βλέμμα που έριξα πίσω.Στα ανέμελα χρόνια που άφησα εκεί στο εφηβικό μου δωμάτιο,δίπλα στις αφίσες των αγαπημένων μου τραγουδιστών.Ανάμεσα στα σχολικά μου βιβλία και στο αγαπημένο μου ημερολόγιο..Δίπλα στα σταράκια και το χιλιοφορεμένο τζιν μου..Έστειλα ενα χαμόγελο στο είδωλο μου,που με κοίταζε απο τον καθρέφτη και του έκλεισα το μάτι συνομωτικά...''Απο σήμερα το εγω γίνεται εμείς..'' του είπα και έκλεισα τη πόρτα πίσω μου,γεμάτη ανυπομονησία για το τι μου επιφύλασσε το καινούριο κεφάλαιο που  θα ξετυλιγόταν σε λίγη ώρα μπροστά μου..
16 χρόνια μετά,δεν έχω μετανοιώσει ούτε στιγμή για εκείνη  την απόφαση..


(photos from weheartit)

14 σχόλια:

kathycallie είπε...

Να είστε πάντα τόσο ευτυχισμένοι όσο την ημέρα που γνωριστήκατε, παντρευτήκατε και αποκτήσατε τα παιδιά σας!!! Με συγκινεί να βλέπω ότι ο κόσμος δεν είναι αυτός που θέλουν μερικοί να μας δείξουν... Με συγκινεί όταν υπάρχει αγάπη πραγματική... Με συγκινεί να πηγαίνουμε κόντρα στην μιζέρια πολλών... Με συγκινεί η αγάπη... για πάντα! Callie by Anthomeli

maria είπε...

Πάντα ετσι μαζί και ευτυχισμένοι, όσα χρόνια και να περάσουν.
πολλές ευχές
φιλιά

christy pink είπε...

ma tiiiiii wraia pou ta les!!!!na eiste panta eutuxismenoi mazi kai na niwthete ekeina ta prwta sunaisthhmata pou pote den ksexname!!! :)

Rafalena είπε...

Nα γερασετε στο ιδιο μαξιλαρι!παντα ευτυχισμενοι σαν την πρωτη μερα!

c'est moi... είπε...

eiste akomi mia exeresi ston kanona pou leei oti o gamos skotwnei ton erwta! eyxomai o xronos na kanei kai emena exeresi se ayton ton kanona!
otan enas gamos ginetai giati yparxoun synaisthimata bathia kai dynata krataei gia panta!
na zisetai mazi kai to idio eytyxismenoi gia alla tosa kai perissotera xronia!
mas sygkinises poly prwi prwi! filia

Kiki είπε...

Δεν υπάρχει πιο υπέροχο και πιο ολοκληρωμένο συναίσθημα από αυτό του διαχρονικού έρωτα και της δυνατής αγάπης για τον άνθρωπο που φτιάχτηκε μόνο για σένα!!! Να ζήσετε κοριτσάκι μου τα 18 χρόνια είναι μόνο η αρχή στα τόσα υπέροχα που θ'ακολουθήσουν!!! Φιλιά πολλά!!!

ΜαΘε είπε...

ετσι να εισαστε σε οοολη σας τη ζωη!!!να χαιρεστε ο ενας τον αλλον και οι 2 μαζι την οικογενεια σας!!!πολυ χαιρομαι για τα "μαθηματα" που δινετε(κι εμενα προσωπικα)σε φρεσκοπαντρεμενους και γενικα σε ζευγαρια που πιστευουν στην αληθινη αγαπη και δεν επιρρεαζονται απ οσα γινονται γυρω μας.υπαρχουν αρκετοι γυρω μας που μας λενε "εισαστε φρεσκοι ακομη,περιμενε να δειτε σε μερικα χρονακια πως θα γινεται και το κορυφαιο....δεν υπαρχει ερωτας,αγαπη μετα απο μερικα χρονακια,αυτα ειναι μονο στην αρχη". Ευχομαι ολοψυχα αυτο που ζω τα 3 χρονια με τον αντρα μου(3 μηνες μολις παντρεμενοι)να ειναι αυτο που ζεις εσυ μετα απο 18 χρονια σχεσης και 16 γαμου και να ειναι αυτο το παραδειγμα!! ειλικρινα ευχαριστω για την υπεροχη αναρτηση σας!!!

υγ..μολις ηρθε ο αντρουλης μου φρεσκοξυρισμενος να του φιλησω το μαγουλο χαχαχαχαχαχ τυχαιο? δε νομιζω!!!

thomi είπε...

να ζήσετε παντα ευτυχισμένοι και αγαπημένοι και να μην ξεχνατε ποτέ τον λόγο για τον οποιο παντρευτήκατε..
καθε ευτυχια σας ευχομαι..καθε χρονο να μεγαλωνει η αγαπη σας!
πολλα φιλια!

Elena είπε...

Υπέροχη ανάρτηση.... Τελικά η αγάπη όλα τα νικά!! Εύχομαι να'στε πάντα ευτυχισμένοι και ερωτευμένοι! Φιλιά!

christinaD είπε...

Τι όμορφες στιγμές!!!Να ζήσετε και να είστε πάντα αγαπημένοι!!Πάντα με συγκινούν τέτοιες αναρτήσεις!!Να είστε πάντα καλά και να χαίρεστε τα παιδάκια σας!!!

L. είπε...

Αχ βρε κορίτσι τι υπέροχη ανάρτηση, τι δυνατή, τι αγαπησιάρικη! Πόσο χαίρομαι να βλέπω αγαπημένα ζευγάρια! Μπράβο σας! Εύχομαι να περάσετε πολλά κοινά χρόνια ευτυχίας ακόμη! Πάντα ευτυχισμένοι, πάντα μαζί!
Σ' ευχαριστώ πολύ και για τις δικές σου ευχές κοριτσάκι μου, για όλα τα όμορφα που μου γράφεις και πίστεψέ με... χαίρομαι κι εγώ πολύ που σε γνώρισα κι ας μην σ' έχω δει ποτέ!
Να είσαι πάντα καλά φιλαράκι μου
Σε φιλώ

Menia είπε...

Να είστε πάντα έτσι ευτυχισμένοι κι αγαπημένοι!! Με έκανες να δακρύσω με το κείμενό σου...Είναι τόσο λυτρωτικό να βλέπεις οτι αυτά που ονειρεύεσαι μπορεί και να συμβαίνουν σε κάποιους...Οτι υπάρχει αληθινή αγάπη! Μπράβο σας! xx Menia

Marcela Gmd είπε...

Beautiful post!!
Take a look on my blog and if you like we can follow each other?
Besos, desde España, Marcela♥

Beauty wonderland είπε...

Σαν καινούργιο μέρος του blog σου έριξα μια ματιά στις αναρτήσεις σου!έχω να πώ ότι ο λόγος σου είναι απίστευτος μεστός και συναισθηματικά φορτισμένος!μπορεί να ακουστώ μελό αλλά επειδή είμαι ρομαντική αυτή τη στιγμή διαβάζοντας τη συγκεκριμένη ανάρτηση είμαι με κλάματα στα μάτια! Πάντα πίστευα στην αγάπη που περιγράφεις και ευτυχώς ο θεός μου την έστειλε και σε ενα χρόνο περίπου α δημιουργήσουμε και μεις την οικογένειά μας!Εύχομαι μετά απο 16 χρόνια να μπορώ και γω να γράφω όσα ανέφερες!Οι σκέψεις σου ήταν σαν να άκουγα τον εαυτό μου!!
Φιλιά
Μαρία
http://inbeautywonderland.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

 
;