Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Eγω..και ο Χόρχε!

Συνήθως πρώτα γράφω και μετά βρίσκω τον κατάλληλο τίτλο.Αυτόν που θα έρθει και θα ''στολίσει''τις σκέψεις μου.Μα σήμερα, δεν ξέρω γιατί,αλλά πρώτα μου βγήκε ο τίτλος και ήρθε και στρογγυλοκάθισε μέσα στο μυαλό μου..και με πιέζει να γράψω..να σου πω..
''Εγω..και ο Χόρχε!''
Οφείλω να κάνω μια παρένθεση και να σε πάω μερικά χρόνια πίσω, για να αιτιολογήσω και να δώσω νόημα...
Σαν παιδί,δεν με ενδιέφεραν και τόσο τα παιχνίδια.Αν μου έλεγες να επιλέξω το δώρο που θα με έκανε ευτυχισμένη, θα σου έλεγα:''ενα ωραίο βιβλίο''.Απο αυτά που έχουν πολλές σελίδες, χρωματιστές με εικόνες,που σου ερεθίζει τη φαντασία και σε βάζει σε σκέψεις..''πως θα ήταν..αν..''
Καμιά φορά, ντρεπόμουν και να το ομολογήσω στον εαυτό μου..Μα τι σόι παιδί είσαι, που δεν σε ελκύουν οι κούκλες και τα επιτραπέζια??Πάντα μου άρεσε να βάζω τη φαντασία και το μυαλό μου, να φτιάξει εικόνες, ιστορίες, όμορφο τέλος..
Και πάντα, όταν είχα την επιλογή, έβαζα τις κούκλες μου στη σειρά και τους διάβαζα και τους διάβαζα, αλλάζοντας φωνές και γεγονότα..
Και όταν μεγάλωσα, οι επιλογές μου, ήταν οι ίδιες..Βιβλία και άλλα βιβλία..να μη χορταίνει η ψυχή και η καρδιά μου..Αν μου έλεγες τι θα έπαιρνα μαζί μου σε ενα έρημο νησί ή τί -υλικό αγαθό-θα έσωζα σε περίπτωση πυρκαγιάς, θα σου έλεγα..τί άλλο? μα τα βιβλία μου, φυσικά!!
Κάποια είναι χαραγμένα για πάντα μέσα μου και τα διαβάζω ξανά και ξανά..και πάντα κάτι άλλο, κάτι περισσότερο ξεφυτρώνει απο τις σελίδες τους..
Κάποια άλλα,είναι λίγο παραμελημένα..αφημένα στην άκρη,με σελίδες τσαλακωμένες,κάποια άλλα με υπογραμμισμένες σκέψεις,λέξεις,συναισθήματα..
Μα όλα έχουν και μια ιστορία να σου πούν..
Έτσι και τώρα..το σύμπαν ''συνομώτησε'', και βρέθηκε στο δρόμο μου..ο Χόρχε..
Τώρα, αυτή την περίοδο της ζωής μου,που τον χρειαζόμουν όσο τίποτα άλλο..
Αν δεν ξέρεις ποιός είναι ο ''Χοντρός'', τότε χάνεις..
Θα μοιραστώ μαζί σου,τα λόγια που λέει ο ίδιος στο οπισθόφυλλο ενός απο τα βιβλία του:''..Πάντα υποστήριζα οτι τα βιβλία μου αποτελούν, απλώς ενα υλικό, για το νου, οτι βοηθούν τον αναγνώστη να στοχαστεί για τον κόσμο και τον εαυτό του, να σκεφτεί τι δρόμο έχει χαράξει στη ζωή με όσα έκανε και όσα δεν μπόρεσε να κάνει, να αναλογιστεί όλα όσα συνέβησαν και πάνω απο όλα, πού οδηγείται ο ίδιος και πού θα ήθελε να οδηγηθεί..Το μόνο πράγμα που θέλω, είναι τα βιβλία μου, να μπορέσουν να γίνουν δρόμος για κάποιους,επιβεβαίωση για κάποιους άλλους, αφορμή για όσους θέλουν να βρούν μια σύντομη διέξοδο, να ξεφορτωθούν ενα βάρος, να δουν με νέα μάτια κάποιο παλιό τους πρόβλημα..''(Ιστορίες να σκεφτείς, Χόρχε Μπουκάι)


Αν ανήκεις σε κάποια απο τις παραπάνω κατηγορίες, τότε καλωσήρθες στη παρέα..Μην διστάσεις να αφεθείς στις ιστορίες του διάσημου ψυχοθεραπευτή και θα δεις όλα ξαφνικά να αλλάζουν..μέσα απο παραμύθια που''κοιμούνται τα παιδιά και ξυπνάνε οι μεγάλοι''...
Σε ευχαριστώ, Χόρχε!


(photos from weheartit)

12 σχόλια:

xanthi είπε...

http://newbornfashionistas.blogspot.com/2012/01/i-am-kreativ-blogger.html check this

myStickland είπε...

Ευχαριστώ για το βραβείο..!!

Μαζί... KaPa είπε...

Τα βιβλία είναι πάντα δρόμος καιο Χόρχε...είναι ένας από τους αγαπημένους μου "μάγους" της ανθρώπινης ψυχής...πρότυπο και δάσκαλος....love love love!!

myStickland είπε...

Απο τότε που ''γνωριστήκαμε'', με το Χόρχε, έφτιαξα ενα ράφι με τα βιβλία του...
..must για κάθε έναν απο εμάς!!

Dark13Sun είπε...

όλα έχουν κάτι να μας πουν...αρκεί να το ανακαλύψουμε..

stellacreations είπε...

δεν νομιζω να εχω διαβασει βιβλια του.. ο τροπος που γραφεις ομως και ολες οι αναρτησεις σου μου αρεασαν πολυ

:):)

myStickland είπε...

ευχαριστώ..και εγω λάτρεψα τα κοσμήματά σου!!
θα σε ''παρακολουθώ''!!:-)

Μαζί... KaPa είπε...

Κάτω από αυτή την προβολή αν δει υπάρχει η λέξη linkwithin.Πατάς εκεί και σε βγάζει στην σελίδα από όπου μπορείς να προσθέσεις αυτή την ρύθμιση στο μπλόγκ σου.Για να μην ψάχνεις έκανα αντιγραφή και σου δίνω τη σελίδα.Μετά η διαδικασία είναι απλή αν ακολουθήσεις ακριβώς τις οδηγίες....φιλιά κοριτσάκι!!
http://www.linkwithin.com/learn?ref=widget

myStickland είπε...

ευχαριστώ πολύ..θα το τσεκάρω!
φιλάκια!!

Lyriel είπε...

Δεν τον γνωρίζω, αλλά μου κίνησες την περιέργια και
θα το ψάξω :) καλή σου μέρα γλυκιά μου!

Ελένη Κερσένογλου missticklemepink.blogspot είπε...

Καιρός να κανονίσω και εγώ ένα ....ραντεβουδάκι με το Χόρχε! Φιλιά!

@iris είπε...

Ω! Σαν να διάβασα δικές μου σκέψεις και αποκαλύψεις! :))
Χαίρομαι που σε συναντώ!

Δημοσίευση σχολίου

 
;