Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

δις ιζ χαρντ του ριντ...

Προφασιζόμενη πολλές φορές την "γρήγορη απάντηση" συνεχίζεις να κάνεις χρήση των greeklish, ακόμα και αν ετοιμάζεις το σημερινό σου "status" με 4 ή 5 λέξεις.
Ίσως αν σου έλεγαν πως αν συνεχίσεις έτσι, θα είσαι εκτός μόδας... σταματούσες. Αφού μη μου πεις πως δεν είναι πολλοί εκείνοι που ακολουθούν μια "μαζική επιλογή".
315535_193158510750731_175379652528617_480555_2030914_n_large
Τι θα έλεγες να έκανες από τώρα μόδα ξανά τους τόνους, τα σημεία στίξης και να άφηνες πίσω εκείνα τα ενοχλητικά "ks" αντί για "ξ" ή "w-v" αντί για "ω"... αφού αν το σκεφτείς καλύτερα περισσότερο χρόνο σου παίρνει να γράψεις το "ψ" με λατινικούς χαρακτήρες.
Δεν είναι πρόβλημα εμφάνισης, αλλά και σωστής γραφής. Πίσω από τα greeklish κρύβεται ένας μεγάλος αριθμός, δυστυχώς, ανθρώπων που δεν γνωρίζουν "ορθογραφία". Και ξέρω. Δεν θες να είναι το παιδί σου σε ένα από αυτά.

9 σχόλια:

Daphne είπε...

έχεις απόλυτο δίκιο! ανεκαθεν δεν χρησιμοποιούσα greeklish διοτι δε με βόλευαν...όμως παρατηρώ οτι ακομα και που τα βλέπω παντού επηρεάζουν το μάτι μου και με παρασέρνουν σε λάθη στην ορθογραφία!

Blur είπε...

Agree όσο δεν πάει! :)

reine είπε...

Τι ωραία που τα λες, τι ωραία που τα λες!!! Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου... κι εγώ μέχρι προσφάτως έγραφα πολύ με greeklish...μέχρι που συνειδητοποίησα τι κακό κάναμε στην ίδια μας τη γλώσσα, που είναι μία από τις ομορφότερες και πιο πλούσιες γλώσσες!!! Άρα στοπ (κ οχι stop χαχαχα) στις κακές συνήθεις κ στα Greeklish!

L. είπε...

Πες τα κοριτσάκι, γιατί τα μάτια μου κάνουν κοκοράκια όταν βλέπω τόόόσα λάθη, που μου είναι αδύνατον να βγάλω νόημα!! Καλό ΣΚ

Emelia είπε...

Γράφω με ελληνικά, αλλά μου τη δίνει να γράφουν με ελληνικούς χαρακτήρες επειδή το είπαν στο ράδιο αρβύλα και 'θα σώσουμε τη γλώσσα μας'. εξάλλου, όταν ο άλλος είναι ανορθόγραφος, καλύτερα να βλέπω γκρικλις παρά να καταστρέφει όλες τις λέξεις...

myStickland είπε...

δυστηχώς έστω και λίγο ανορθόγραφος να είσαι, με τα greeklish,δεν έχεις καμία ελπίδα να βελτιωθείς, ίσα-ίσα που χειροτερεύει η κατάσταση...με κουράζει αφάνταστα να προσπαθώ να μαντεύω τι ακριβώς θέλουν να πουν και να γράψουν..έλεος πια.. :-(

And είπε...

Aww, if it's you, you're very very thin and beautiful ♥

Natasa makeup-nails είπε...

Συμφωνώ με όλες τις κοπέλες......υπάρχουν φορές που δεν μπορώ να καταλάβω τι θέλουν να πούν....άσε, που δεν βγάζεις και νόημα!!!!!!Τα greeklish δεν μου αρέσουν γενικώς, και αρκετά συχνά τα προσπερνώ......με αφήνουν αδιάφορη

NatalieDouka είπε...

Συμφωνώ με όσα λέτε. Ύπάρχουν φορές που απλά δεν έχω διαβάσει ένα status ή σχόλιο γιατί ήταν μια ολόκληρη παράγραφος με greeklish. Ε, δε θα βγάλω και τα μάτια μου να καταλάβω τι γράφει!

Δημοσίευση σχολίου

 
;